Stor investering for bæredygtig drift

I et regnskabsår, hvor København Håndbold A/S blev danske mestre, lykkedes det ikke at løfte indtægterne markant nok til at holde underskuddet på samme niveau som tidligere år, og derfor kommer København Håndbold ud med et underskud for 2017/2018 på mere end 7 mio. kr.

Adm. direktør Janni Møller Thomsen betegner det som et forventet, men skuffende regnskab og fortæller:
– Tro mod det, vi fra det første pressemøde i 2013 sagde, har vi bygget København Håndbold op, lag for lag. Den foregående sæson og også indeværende sæson vil forsat vise store underskud på driften som følge af sportslige og administrative oprustninger, og disse investeringer er der fra ejeren givet grønt lys til i forventning om, at det vil medføre gode sportslige resultater og dermed en klar vækst i de kommercielle indtægter, hvilket i sæsonen 2019/2020 og 2020/2021 skal bære frugt og dermed danne grundlag for et faldende underskud, forklarer hun og erkender, at der skal mere hårdt arbejde til og en stærkere opbakning fra erhvervslivet.
– Vi har sportsligt leveret flotte præstationer, og vi har sat København og Frederiksberg tilbage på håndboldlandkortet – nationalt og internationalt, hvorfor jeg håber, at vi også får et større kommercielt gennembrud, så vi ikke skal lave justeringer for at have et bæredygtigt København Håndbold på sigt.

København Håndbolds ledelse og bestyrelse arbejder kontinuerligt på at forbedre driften og optimere forholdene i og omkring klubben.
– Vi sagde i sidste sæson ja til en plads i EHF Cuppen, hvilket er omkostningstungt, og det ved vi også, at Champions League-deltagelsen er i år. Det er med til at skabe en større international bevågenhed omkring København Håndbold, som vi ved kontinuerlig tilstedeværelse i de europæiske turneringer kan forløse det kommercielle potentiale på, forklarer Janni Møller Thomsen, der afslutter:
– Vi vil løbende vurdere, om vi kan opnå nok opbakning i erhvervslivet til, at vi efter 2021 kan opretholde det sportslige budget, vi har haft hidtil, eller om vi skal justere for at realisere ønsket om en drift i balance. Vi er meget taknemlige for den opbakning, vi har fra vores eksisterende partnere, for den er fantastisk, men vi har brug for, at flere vil med på holdet.

Bliv samarbejdspartner – klik her.
Kontakt salgschef Casper Porsgaard på CP@KBHBold.dk