Andenpladsen blev sikret i fornem stil

En solid første halvleg grundlagde storsejren over IK Sävehof, der blev sendt hjem med et 11-måls nederlag.

Haluret lyste 19-6, da de første 30 minutter var overstået, og København Håndbold kunne gå til pausen med et solidt forspring.
– Det var en fremragende præstation i første halvleg, og jeg var virkelig glad for og stolt over det niveau, vi leverede. Med baggrund i, at det næsten kun var af kosmetisk betydning, så er jeg virkelig glad for at se den energi og entusiasme, spillerne gik ind til kampen med, forklarer cheftræner Claus Mogensen, der forsætter:
– Jeg synes, at vi laver nogle rigtigt flotte mål. Vi er koncentrerede, spiller med tempo og er effektive. Det var bare vildt flot.

Kampen endte 33-22, og dermed sætter København Håndbold sig på andenpladsen i gruppe B.
– Vi tager tre point med over, så derfor tillader vi os at drømme om, at en god præstation i Main Round kan bringe os til en kvartfinale. Det ville være stort, men der venter seks svære kampe, forklarer han og forsætter:
– Vi gik ind til dette gruppespil med et lille håb om, at vi kunne drille enten Rostov eller Brest hjemme, men at komme af sted med tre point mod Brest er vi rigtigt godt tilfredse med, smiler han og vurderer de kommende modstandere:
– De hold, vi kommer til at møde, er vi meget lige med, og derfor bliver det vigtigt at vinde hjemmekampene – og måske lave et resultat på udebane – hvis vi kan det, så kan vi måske levere overraskelsen og komme videre til kvartfinalen, men det kræver en særdeles solid indsats, og den er vi klar til at levere.

København Håndbold slutter efteråret af i både Champions League og HTH Ligaen med en andenplads, og cheftræneren glæder sig ikke kun over placeringen, men også indsatsen.
– Jeg er stolt over det niveau, vi har udviklet os op til i de seneste kampe her inden pausen. Vi har spillet virkelig godt. Været dygtige i forsvaret og meget målfarlige i angrebsspillet, forklarer han og krediterer kvaliteten i truppen.
– En af grundene til, at vi i en lang periode over tre måneder har klaret at spille to kampe om ugen, er fordi, vi har kunnet rotere, så vi har formået ikke at køre nogen ud over kanten. Det er lykkedes, og det har forstærket vores evne til at præstere.

1256 tilskuere havde fundet vej til kampen og bakkede meget verbalt København Håndbold op.
– Det var virkelig fedt, og efter jul bliver det rigtigt alvor, så der håber jeg, at endnu flere vil være med. Vi vil gøre alt for at byde på nogle gode oplevelser, siger Claus Mogensen, der dog må se bort fra minimum 8 spillere i december, der skal til EM, mens flere er indkaldt til samlinger.
– Vi kommer til at træne med et par andre hold, så vi får mulighed for at spille på to mål. Vi skal derudover have stort fokus på det fysiske, så vi kan pudse formen af, mens der også vil være fokus på den enkelte spillers kompetencer, så de kan dygtiggøre sig, så der venter en fed december med masser af træning for de tilbageværende spillere.

Kampfakta: 33-22 (19-6)
Målscorere:
6 Hanna Blomstrand
5 Louise Føns
4 Anne Cecilie La Cour
3 Debbie Bont
3 Kelly Dulfer
3 Jenny Alm
3 Andrea Hansen
2 Thea Mørk
2 Linn Blohm
1 Maria Lykkegaard
1 Larissa Nusser