Sommerferien nærmer sig i Tigerhulen

København Håndbold er gået ind i den sidste træningsuge, inden spillerne for alvor sendes på sommerferie. Derfor har vi naturligvis fanget cheftræner Bo Spellerberg til en snak omkring, hvad man har fået de sidste uger til at gå med, inden spillerne begynder deres sommerferie fra på torsdag.

-“Vi skal netop til at påbegynde 5. uge ud af 5 i vores egen lille, selvopfundne game show ”Survival of the fittest”. Vi er jo i underholdningsbranchen. En kombination af Robinson, Squid Games og CrossFit Games. Der er en enkelt uge tilbage, og 4 spillere er stadig med i ræset om titlen. Der har til tider været kvindefald, og flere har forsøgt sig med lægeerklæringer for at komme tilbage i konkurrencen. En enkelt har endda tigget om en chance til, efter at have været ude med lidt snue… Her var det jo nemt som træner at vise overskud og sige ja, ja… Velvidende at det kun ville være et spørgsmål om dage, måske endda timer, før konkurrencen alligevel var slut for vedkommende. (Her et lille tip til andre ledere/trænere: I sådanne situationer er der billige point at hente, og man kan for en kort periode fremstå som både barmhjertig og medfølende).

At sige de første par uger har været et blodbad rent konkurrencemæssigt, er måske en tilsnigelse, men der har alligevel været en del bemærkelsesværdige frafald. Vi har haft 2 deltagere forbi lægen og blive syet. En anden ville så gerne imponere sin træner under løb, at knæet gav op. To andre har måttet bede om tidligere ferie, så de kan blive klar til nationale forpligtelser. Fidusbamsen går dog til hende, der i en dansekonkurrence formåede at få en fiber. Fyssen melder, at hun forhåbentlig er klar igen til opstart. Slutteligt har flere måttet sande, at deres fysik af uransagelige årsager ikke er til sådan en konkurrence.

Efter dette lille oprids skulle jeg måske ”gribe i egen barm” (den opmærksomme læser vil her bemærke, hvordan jeg omfavner det at være kvindetræner). Det var måske på tide, efter et halvt år som træner, at stoppe op og reflektere lidt over, hvad jeg har gang i. Jeg har nemlig ingen træneruddannelse! Er det mon derfor, der kun er 4 spillere tilbage i konkurrencen nu? Hvad kan jeg gøre, så vi næste år på samme tidspunkt har alle med i finaleugen? Er det fysisk eller mentalt? Skal håndbolden fylde så meget op til de 5 ugers konkurrence? Måske træner vi for meget håndbold under sæsonen, har for meget taktik og bruger energi på alt det forkerte.

Jeg kan trøste den nu meget bekymrede læser med, at der er håb forude. Jeg skal nemlig på trænerkursus i ferien. Så mon ikke man lærer et eller andet der? Det tror jeg nok. Så jeg er helt sikker på, at næste sæsons udgave af ”Survival of the fittest” bliver en endnu større succes end i år.

Følg med på de sociale medier i denne uge og se, hvem der løber med sejren!

Denne lille sommerhilsen vil jeg afslutte med en ros. Der er jo bare nogle mennesker på et hold, der binder tingene sammen, sørger for humøret er godt, og altid forsøger at få alle med over målstregen. Derfor skal der lyde et stort tak til ”trænerens dengse”, du giver både kolorit og kant til konkurrencen.”

God sommer ønskes her fra Tigerhulen!