Sofie Flader fortsætter karrieren i Aarhus United

Den unge playmaker har valgt at næste skridt i hendes karriere skal tages hos den nye jyske klub Aarhus United, hvorfor hun forlader hovedstaden og København Håndbold efter denne sæson.

Sofie Flader har alle sine ungdomsår spillet i FIF, mens hun i sin første sæson som senior var udlejet til Ajax København i 2015/16 i den næstbedste række. Den netop overståede sæson var hendes første i Primo Tours Ligaen for København Håndbold, som endte med at hun kunne få hængt en DM-sølvmedalje om halsen, men det bliver også den foreløbigt sidste i hovedstaden. Efter sommerpausen starter 20-årige Sofie Flader nemlig op i den nystiftede klub Aarhus United, og her fortæller playmakeren mere om den svære beslutning.

– Jeg er jo en rigtig københavnerpige som har boet hele mit liv få kilometer fra Frederiksberg Hallen. Håndbold har betydet rigtig meget i mit liv og jeg har levet og nærmest boet i Frederiksberg Hallen gennem hele min barndom og ungdom. Jeg har fået venner for livet, og jeg har både i FIF og København Håndbold mødt så mange mennesker som har ville mig det bedste. Det har været en drøm at være med til at bygge København Håndbold op, og det var helt fantastisk at stå i DM-finalen – også selvom vi desværre ikke gik hele vejen. København Håndbold, FIF og Frederiksberg Hallen vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte.

– Det har derfor heller ikke været nemt at beslutte at min karriere skal fortsætte i Aarhus United. Men jeg tror, at det er godt for min udvikling både som håndboldspiller og menneske at komme ud af de trygge rammer. Og så synes jeg det er et meget spændende projekt, og det bliver sjovt og udfordrende at skulle være med til at bygge et nyt hold op. Forhåbentlig får jeg en del ansvar, så jeg kan blive en bedre håndboldspiller i begge ender af banen. Men det bliver nok meget mærkeligt at komme på besøg i Frederiksberg Hallen og skulle bruge gæsteomklædningen, og spille imod København Håndbold.

– Noget af det mest fantastiske i min tid i København Håndbold har været at opleve hvordan hallen er blevet mere og mere fyldt, og hvordan stemningen er helt fantastisk til alle kampe. Det kommer jeg til at savne, og jeg vil gerne sige tak til alle vores fantastiske fans, hvis støtte har betydet så meget for os, slutter Sofie Flader.

København Håndbold vil gerne sige en stor tak til Sofie Flader for hendes tid i klubben, og hun ønskes alt muligt held og lykke i hendes videre karriere. Vi glæder os til at tage imod hende igen i næste sæson i Frederiksberg Hallen, når hun sammen med Aarhus United kommer på besøg.

/KK