Sejr over et godt kæmpende Ajax-hold

For første gang i så mange år, at ingen rigtigt husker, hvornår det sidste gang løb af stablen, var der et vaskeægte lokalopgør mellem to ligaklubber i Hovedstaden.

Selv om København Håndbolds tidligere assistenttræner og nuværende sportschef hos Ajax København Mathias Berg ikke rigtigt vil kalde København Håndbold for et Københavnerhold, så glædede han sig ligesom alle andre over, at der endelig var lokalopgør i Hovedstaden, og et ægte et af slagsen.

Efter første halvleg var København Håndbold i front med 11-13, og cheftræner Claus Mogensen var ikke helt tilfreds med indsatsen.
– Jeg synes, at vi generelt er lidt uskarpe i begge ender. Vi havde lidt for sløve afslutninger, og det frustrerede mig, for vi vidste, at det ville blive afgørende, om vi kunne få skabt en føring, der ville gøre, at Ajax ikke troede på det. Det er jeg tilfreds med, at vi gør efter de første minutter af anden halvleg, hvor vi viser klassen og får skabt det hul på små fem minutter, siger Claus Mogensen og henviser til, at tigrene gik fra 16-16 til 16-22.

Der var mere end 600 mennesker samlet i Bavnehøj Hallen, og det skabte en larmende arena.
– Det var en kulisse, vi havde talt om, vi skulle glæde os til. Det er et rigtigt lokalderby, og der er altid lidt ekstra nerve. Ikke mindst på grund af storesøster og lillesøster-rollerne, hvor Ajax har alt at vinde, og vi skulle vise klassen, og det er jeg tilfreds med, at vi gør til sidst, understreger han og retter en varm tak til den store skare af sortklædte tilhængere, der var mødt op.
– Det er fedt, at der kommer nogen og støtter os. Det er der flere og flere, der gør, og selv om det i dag selvfølgelig ikke var den længste tur, så er det fedt, at vi deler den passion, der gør, at vi vil gå gennem ild og vand for København Håndbold. Sammen.

Ajax København kårede efter kampen Kelly Dulfer som bedste København Håndbold-spiller.

På lørdag venter tredje runde i EHF Cuppen, når ungarnske DKKA Dunaujvarosi kommer på besøg, og det bliver en helt anden kamp, København Håndbold skal omstille sig til at spille.
– Det bliver en fysisk kamp med store stærke spillere, hvor vi skal bruge mange kræfter på at vinde duellerne. Vi har en god fysik, og nu skal vi så forberede os på, hvordan vi skal få den bragt i spil og ramme dem, fortæller Claus Mogensen og opfordrer alle til at komme i Frederiksberg Hallen og hjælpe tigrene frem til det bedste mulige udgangspunkt.
– Med kampen på lørdag er vi i princippet kun halvvejs i den samlede kamp mod gruppespillet, så jo bedre udgangspunkt vi får med hjemmefra på lørdag i første halvleg, jo bedre står vi, når vi rejser til Ungarn om 10 dage, så jeg håber, at der kommer et talstærkt publikum, som vil være med til at lægge et enormt tryk på dem. Helt som vi kender det, og som vi er så begejstrede for, slutter han.

Kampfakta: 23-34 (11-13)
Tilskuertal: 626

Målscorere:
Mia Rej 6
Louise Føns 5
Jenny Alm 5
Kelly Dulfer 5
Annika Meyer 3
Debbie Bont 3
Line Bjørnsen 2
Rikke Ebbesen 2
Mai Kragballe 1
Hanna Blomstrand 1
Myrthe Schoenaker 1

Køb billet til kampen mod DKKA Dunaujvarosi på ticketmaster.dk

/JMT