Rej: Min rette plads er på banen

Den 29. september rev Mia Rej korsbåndet i en kamp for det danske landshold, og tiden siden har været ganske svær for playmakeren, der med skaden måtte se mange drømme fordufte.

Mia Rej har, siden hun rev korsbåndet i slutningen af september, kæmpet med at komme ovenpå. Fysisk og mentalt.
– Fysisk har tiden været en fin proces. Jeg blev scannet, forundersøgt og opereret hurtigt. Knæet har selvfølgelig været medtaget efter operationen, men jeg har fået fantastisk hjælp, og der har igennem hele forløbet været fremskridt dag for dag, siger hun og forsætter:
– Mentalt har det selvfølgelig været en rigtig svær periode, hvor jeg først prøvede at bearbejde, at jeg ikke skulle spille resten af sæsonen, hvilket betyder, at jeg i denne omgang ikke får mulighed for at spille Champions League, hvilket var noget, som holdet og jeg havde arbejdet så hårdt for at opnå i sidst sæson. Dernæst missede jeg chancen for at prøve at spille mig på landsholdet, der skulle til EM i Frankrig og dermed min første slutrunde, så på meget kort tid blev min drømme knust, og det har taget lang tid at acceptere, siger Mia Rej, der de forgangne måneder har haft fokus på genoptræning.
– Lige nu består det af tung styrketræning, konditionstræning på crosstrainer og lidt balancetræning. Forhåbentligt kan jeg indenfor den næste måneds tid tage næste skridt og begyndt at løbe.

Lige efter Mia Rejs korsbåndsskade havde hun svært ved at komme i hallen og være en del af hverdagen. Ikke kun på grund af de fysiske udfordringer efter operationen, men også den mentale overvindelse ved igen at være udenfor banen. Noget, hun også prøvede i den første sæson for København Håndbold.
– Jeg synes stadig, det er svært at være i hallen og bag holdet, og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg stadig kæmper mentalt. Jeg forsøger at komme med god energi og bidrage, når jeg kan, med hvad jeg kan, men der er ingen tvivl om, at for mig er min rette plads på banen. Det er der, jeg kan bidrage bedst, siger hun og erkender, at det har lange udsigter til netop den del, da den type korsbåndsskader som oftest tager 9-12 måneder.
– Jeg håber, at når opstarten til næste sæson begynder, kan jeg være på samme fysiske niveau som alle andre, og at jeg kan være klar til at begynde træning fuldt ud. Jeg vil derefter skulle bruge noget tid på at finde min håndboldform igen, men jeg håber, at mit officielle comeback bliver den første turneringskamp i den nye sæson, slutter hun.

Mia Rej blev, trods de to alvorlige skader, den fjerde spiller til at runde 100 kampe for København Håndbold. Se de andre spillere i klub100 her.