Rej: Jeg forsøger at vende det til noget positivt

Billederne af Mia Rej i store smerter liggende på gulvet i rødt og hvidt sidder stadig på nethinden hos rigtigt mange håndboldfans, og her kommer en lille update fra vores seje playmaker, der blev opereret tirsdag den 9. oktober for den korsbåndsskade, hun pådrog sig i landskampen den 29. september.

Siden Mia Rej tirsdag den 9. oktober blev korsbåndsopereret, har hun været gennem en hård tid, da hun blev meget påvirket af den medicin, hun fik.
– Det har været helt forfærdeligt. Efter tre dage havde jeg stadig ikke indtaget et måltid, men efter jeg blev trappet ud af medicinen, har jeg gradvist fået det bedre, og jeg tager nu ikke længere smertestillende, fortæller Mia Rej, der dog får nogle medikamenter til at afhjælpe væske i knæet.
– Vores fysioterapeut Line Knutzon var forbi mig i går, og hun synes, det ser bedre ud end forventet, så det var en opmuntrende besked at få, smiler Mia Rej, der endnu går på krykker og ikke har været udenfor lejligheden, som hun dog har indrettet til eget genoptræningscenter.
– Jeg har indrettet mit hjem til den situation, jeg er i. Jeg har min cykel – det vil sige, sådan nogle pedaler, jeg kan sidde på en stol og træde i, jeg har klubbens GameReady, og så har jeg en EMS, (elektrisk muskel stimulering), som jeg flittigt bruger, og det går dagene egentligt med, men jeg glæder mig til at komme af med krykkerne og ikke været fastbundet til min lejlighed, for jeg har set det, jeg gider på nettet efterhånden, fortæller hun med et lille smil.

En ting er de fysiske eftervirkninger af operationen, men hvordan har Mia Rej det indeni?
– Jeg ved det faktisk ikke helt. Jeg tror, det kommer til at tage mere tid for mig at forstå det. Jeg forsøger at vende det til noget positivt. Jeg kan eksempelvis tage i sommerhus med min kæreste Michael og hans familie i en weekend, når jeg har smidt krykkerne, og jeg kan komme med til en barnedåb, jeg ellers skulle sige fra til. Jeg kan formodentligt også holde en længere juleferie hos min familie med Michael, end hvad planen var, så for mig handler det om at se noget positivt i situationen, for det er alt for lang tid foran mig, hvis jeg skal gå og være negativ og se sort på det hele, forklarer hun og slutter med et par tanker til holdkammeraterne:
– Jeg har ikke været i hallen endnu efter operationen, for det er vigtigt for mig, at når jeg kommer, så kan jeg bidrage med noget positivt. Det handler ikke om mig. Men om dem. De skal præstere, og det, at de har været så gode. gør det lettere for mig at sidde udenfor. De er vildt seje, og det håber jeg, at de bliver ved med at være. Jeg er deres største fan og pt. sofa-hepper.

Mia Rej sender derudover en varm tak til alle dem fra nær og fjern, der har sendt hende hilsner og tanker de sidste tre uger.