Kragballe: Mit hjerte vil pumpe lidt hurtigere

Til trods for at Mai Kragballe blot er 20 år gammel, står hun allerede overfor sin anden DM-finale som senior, og den unge playmaker glæder sig til at løbe på banen i Frederiksberg Hallen på lørdag.
Mai Kragballe vendte i sommeren 2015 hjem til København, og den unge playmaker glæder sig til endnu en gang at stå i DM-finalerne, for der er noget, der mangler fra sidste sæson.
– Siden sidste år ved denne tid, har vi trænet for at skulle stå i finalerne igen med mulighed for at revanchere sølvet, så jeg kan love dig for, at jeg tænker YES, smiler hun og forsætter:
– Vi snakkede om det i omklædningsrummet efter morgentræningen, at denne her sæson er gået så stærkt, fordi vi har været så enige om, hvad vi ville i år, og vi har været så ærgerrige efter at forbedre de små ting og hele tiden lægge ekstra lag på, siger hun og erkender, at hun selv om det er anden gang, stadig vil være spændt.
– Når jeg lægger mig til at sove fredag, så kommer mit hjerte til at pumpe lidt hurtigere, og tiden kommer til at gå lidt langsommere, men jeg glæder mig helt sindsygt, siger hun.
I sidste års DM-finaler stod København Håndbold overfor Nykøbing Falster Håndbold, men i år venter de orangetrøjede fra Odense Håndbold.
– Odense er selvfølgelig en stor mundfuld og et hold spækket med danske landsholdsspillere, men dem er vi helt klar til at byde op til dans. Vi skal udnytte vores fysik i forsvaret, og i den grad løbe stærkt, for det ved vi, at de også vil. Jeg tror, det kommer til at handle rigtige meget om, hvem der kan holde tempoet i længst tid og mindst de perioder, hvor tingene ikke fungerer, forklarer Mai Kragballe, der ser frem til gensynet med den jævnaldrende Mie Højlund.
– Jeg kender Mie fra ungdomsfinaler på både klubplan og landshold, og jeg kender hendes ‘X-faktor” i kampe som disse, så hende bliver det vigtigt, vi også er forberedte på, forklarer hun og sætter ord på, hvorfor det bliver tigrene, der i år bliver danske mestre.
– Det bliver os, der står med guldet til sidst, fordi vi  har trænet som gale og har lært rigtigt meget af de nederlag, vi har haft. Jeg tror, det bliver essentielt for os, at vi kan viderebringe den lærdom og bruge det som et ekstra våben. Både i træningstimerne op til finalerne og i de perioder, hvor vi møder modgang, siger hun og forsætter:
– Med den vilje og det gå-på-mod, vi har vist gennem hele sæsonen, så føler jeg, vi er klædt rigtigt godt på til at stå distancen, og derudover skal vi forsøge at holde fast i, at vi “bare” skal ind og spille en håndboldkamp, for dem er vi heldigvis rigtigt gode til at vinde, smiler hun og håber, at Frederiksberg Hallen vil kamme over i god stemning.
– Stemningen i hallen betyder rigtig, rigtig meget for mig, og jeg kan ikke takke de folk, som hver gang kommer og støtter os nok. Det er den hal, jeg har brugt over halvdelen af min levetid i, så det betyder også rigtigt meget for mig personligt at stå i hallen og kæmpe i en DM-finale. Den stemning og den opbakning, vi har i Frederiksberg Hallen, er meget svær at kunne erstatte eller finde andre steder, så jeg kan kun opfordre alle til at trække en sort bluse over hovedet, for vi har virkelig brug for jer, slutter hun.
Den første DM-finale spilles på lørdag kl. 16.10 i Frederiksberg Hallen, og der er stadig enkelte siddepladser at få til kampen. Klik her og kom til billetsalget. 
Du kan også tage med fanbussen til Odense og støtte tigrene på udebane på tirsdag den 22. maj. Læs mere og tilmeld dig her.