Grupperne til VM 2017 er nu på plads

Til december afvikles VM i kvindehåndbold i vores naboland Tyskland, og lodtrækningen til grupperne blev foretaget i går eftermiddags. Danmark er bl.a. kommet i gruppe med OL-guldvinderne fra Rusland.

Danmark var på forhånd placeret i øverste seedningslag inden lodtrækningen, så man var sikker på at undgå Norge, Holland og Frankrig i gruppespillet. Alligevel venter der en svær pulje, hvor danskerne skal op imod Rusland, Brasilien, Montenegro, Japan og Tunesien, for at sikre sig en plads i 1/8-finalen.

– Rusland og Brasilien er rigtig gode hold. Tunesien og Japan er nogle, jeg mener, at vi bør slå, og hvis Montenegro kommer med samme hold som til EM, gælder det samme for dem. Målet er først og fremmest at sikre sig en plads i 1/8-finalen. Her krydser vi med gruppe D, hvorfor første-/andenpladsen i vores gruppe bliver afsindig afgørende i forhold til den videre skæbne i turneringen. Vi vil gerne undgå Tyskland og Holland allerede i en evt. 1/8-finale,” siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen til DHF’s hjemmeside.

VM i Tyskland afvikles fra den 1. – 17. december 2017 og Danmark spiller sine indledende gruppekampe i Oldenburg. De fire bedst placerede hold fra hver pulje går videre, og hvis danskerne spiller sig videre fra gruppen, så afvikles 1/8- og 1/4-finaler i Magdeburg, mens finaleweekenden foregår i Hamborg.

Ingen spilere er udtaget endnu, men der er mulighed for deltagelse af spillere fra København Håndbold på både de danske, norske, svenske og hollandske mandskaber, og nedenfor finder du en oversigt over alle fire VM-grupper.

 

Gruppe A

Frankrig

Rumænien

Spanien

Slovenien

Angola

Paraguay

 

Gruppe B

Norge

Sverige

Tjekkiet

Ungarn

Argentina

Polen

 

Gruppe C

Danmark

Rusland

Brasilien

Montenegro

Japan

Tunesien

 

Gruppe D

Holland

Tyskland

Serbien

Sydkorea

Kina

Cameroun

 

/KK