Første nederlag i Champions League

København Håndbold led her til eftermiddag klubbens første nederlag i Champions League, da det russiske storhold vandt med 21-27.

Efter kampen var det en flok skuffede spillere og trænere, der evaluerede indsatsen.
– Forskellen på måltavlen bliver så stor, fordi vi overhovedet ikke kan få scoret mål på dem. Det lykkedes for dem at tage farten ud af vores spil. Både i kontraspillet og i angrebsspillet, forklarer cheftræner Claus Mogensen, der forsætter:
– De fik en god bevægelighed i deres forsvarsspil, der gjorde, at vi blev stressede, og så kom vi til at spille langsomt. Det betød også, at vi som kollektiv ikke fik spillet os til chancer, så dermed måtte vi sætte vores lid til individuelle aktioner, og det kan vi ikke slå et dygtigt hold som Rostov på, siger han.

Skuffelsen, der sad så markant i teamet, forsøgte cheftræneren efter kampen at vende til noget positivt.
– Jeg synes egentligt, at skuffelsen over at have tabt til Rostov føles stor, fordi vi var langt fra vores topniveau, hvilket jo i høj grad også skyldtes deres evne til at neutralisere os. Vi sidder med en følelse af, at det er et hold, vi kan spille op med og også have slået, så vi ærgrer os sindsygt meget. Og det er egentligt positivt, at vi sidder tilbage med den følelse, at vi faktisk havde en god mulighed for at slå et hold, der sidste år var til Final4, siger han og forsætter:
– Til gengæld synes jeg også, at vi forsvarsmæssigt fik taget farten ud af deres spil i lange perioder af kampen. Jeg oplevede sidste år i Europa, at de stærke duelspillere gjorde det svært for os, men det matchede vi i dag. Det var rigtigt positivt at se, ligesom jeg glæder mig over den flotte præstation af Bundsen. Jeg synes, at vi forsvarsmæssigt havde et internationalt snit i dag.

I arenaen var der mere end 1300 tilskuere, og dem sender Mogensen en varm tak.
– Det var mega fedt i dag. Det er en fantastisk oplevelse at spille Champions League, og det håber jeg også, at de tilskuere, der var her i dag, mærkede, at vi synes. Jeg håber, at de kommer igen, når vi møder Sävehof.

Johanna Bundsen blev kåret til kampens bedste spiller for København Håndbold.

Kampfakta: 21-27 (13-13)
Tilskuertal: 1300
Målscorere:
4 Linn Blohm
4 Debbie Bont
3 Anne Cecilie La Cour
2 Thea Mørk
2 Kelly Dulfer
2 Hanna Blomstrand
1 Louise Føns
1 Mai Kragballe
1 Jenny Alm
1 Maria Lykkegaard