Flere spillere har medaljer med til København

Det var ikke kun i Danmark at der blev spillet om medaljer i den forgangne weekend. I Sverige var vores kommende målmand Johanna Bundsen i finalen om det svenske mesterskab med Sävehof IF, i Tyskland spillede Annika Meyer pokalfinale for Buxtehuder SV, og tidligere på året vandt Line Bjørnsen bronzemedaljer med Glassverket IF i Norge.

I lørdags hentede København Håndbold klubbens første medaljer, da det blev til sølv efter finalenederlaget til Nykøbing F. Håndboldklub, og flere af de kommende tigre var også i kamp om ædelt metal i weekenden.

I Sverige spillede Johanna Bundsen finale om det svenske mesterskab med Sävehof IF, som var endt på 1. pladsen i det svenske grundspil. Den svenske finale afvikles over én kamp, og det endte med et nederlag for Sävehof IF på 27-25 til H65 Höör, hvorfor Johanna Bundsen har en svensk sølvmedalje med i kufferten til København. En anden svensker som også spiller i København Håndbold efter sommerferien er Hanna Blomstrand, som med Lugi IF var blevet nr. 2 i grundspillet, men som i slutspillet endte med at tabe semifinalen til de senere svenske mestre fra H65 Höör. Blomstrand blev nr. 11 på den svenske topscorerliste med 110 mål i 22 grundspilskampe, heraf de 16 på straffekast. Både Johanna Bundsen og Hanna Blomstrand blev udtaget til det svenske All Star-hold for sæsonen.

Hos vores naboer i Tyskland var Annika Meyer til gengæld med til en stor succes, da hun sammen med hendes klub Buxtehuder SV vandt den tyske pokalfinale, efter en sejr på 24-23 over TuS Metzingen. Den kommende stregspiller hos København Håndbold sluttede derfor opholdet i det tyske af på bedste vis, da hun fik en guldmedalje om halsen. I den tyske Bundesliga var Buxtehuder SV endt på 4. pladsen i ligaen, og Annika Meyer blev nr. 53 på topscorerlisten med 71 scoringer i ligaen. Hollandske Kelly Dulfer har også afsluttet sæsonen hos sin tyske klub VfL Oldenburg. Klubben endte som nr. 5 i den tyske Bundesliga, og Kelly Dulfer fik i sæsonen lavet 95 scoringer, heraf 1 på straffekast, og endte som nr. 29 på topscorerlisten.

Der kommer også forstærkninger fra Norge til København Håndbold i næste sæson. Målvogter Marie Tømmerbakke fra Oppsal IF endte på 7. pladsen i grundspillet i den bedste norske række, men tabte i kvartfinalen til de norske mestre fra Larvik HK. Kvartfinalerne blev også endestationen for Line Bjørnsen og Glassverket IF, som dog kunne glæde sig over at de snuppede bronzemedaljerne via deres 3. plads i grundspillet. Line Bjørnsen endte som nr. 9 på topscorerlisten i Norge med 102 mål i 21 kampe i grundspillet, hvor de 6 blev sat ind på straffekast. Begge nordmænd blev også udtaget til årets All Star-hold i Norge.

Den sidste nye spiller i hovedstaden efter sommerferien er svenske Jenny Alm, som skifter fra Team Esbjerg. I det vestjyske endte sæsonen for de forsvarende danske mestre med en 7. plads i grundspillet, hvorfor der ikke skulle spilles slutspil i år. Jenny Alm fik lavet 94 mål i det danske grundspil i 22 kampe, hvor de 5 blev scoret på straffekast.

Du kan opleve alle de nye spillere på nærmeste hold i den kommende sæson, hvis du køber KBH Kortet som du lige nu kan få med Early Bird-rabat. Men skynd dig – tilbuddet gælder kun til og med den 1. juni.

/KK

Køb KBH Kortet her