Fejrer fem års fødselsdag på førstepladsen

Den 24. januar 2013 stiftede Kim Mikkelsen selskabet København Håndbold A/S, og han havde dengang håbet, at femårsdagen skulle fejres i toppen af dansk håndbold. Et håb, der inden dagens kamp mod Aarhus United er gået i opfyldelse med en flot førsteplads i HTH Go Ligaen.

Læs de fem spørgsmål, vi her til morgen stillede ham om de fem år, der er gået.

Hvad tænker du, om det, du tænkte for fem år siden i forhold til, hvordan verden ser ud nu?
– Da jeg startede klubben, sammenlignede jeg den med boligmarkedet, der lå ned i 2009, og langsomt kom op igen. Damehåndbolden i Danmark har i alle vore fem leveår taget skridt fremad. Det er ikke kun os, der har bygget lag på, det har damehåndbolden i den grad også, fortæller Kim Mikkelsen, der forsætter:
– Der er kommet en bedre TV-aftale, der er kommet flere folk i hallerne, og der er kommet en større spredning af magten. Vi er nu tre østdanske klubber i Ligaen, to professionelle og et amatørhold, hvor der for fem år siden kun var et godt kæmpende og stærkt amatørhold hos FIF. Jeg tænkte meget dengang på, at vi skulle øge interessen for håndbold, og det synes jeg, vi er lykkedes med, siger han.
Og netop udviklingen i dansk damehåndbold har haft betydning for København Håndbold, fortæller Kim Mikkelsen.
– Jeg tænkte dengang, at man relativt hurtigt ville kunne spille sig til toppen i Danmark. Vi havde en målsætning, der år 2 og 3 hed, at vi skulle i top4 og som minimum i slutspillet hvert år, og der må jeg erkende, at jeg undervurderede den tid og økonomi, der skal til – ikke mindst på grund af udviklingen i ligaen, der er blevet markant stærkere. Vi har hvert år lagt lag på, men det er der også en del andre klubber, der har, og derfor er vejen til toppen blevet både dyrere og længere, end vi troede, forklarer Kim Mikkelsen, der fortæller, at lønniveauet på spillere er steget ganske markant de seneste fem år.

Havde du for fem år siden forventet, at København Håndbold ville fejre fem års fødselsdag på førstepladsen?
– Ja og nej. Jeg havde håbet og troet på, at vi ville være i toppen af dansk håndbold, men jeg har ikke tænkt så meget over, om vi lige skulle ligge først, men i top4 havde jeg forventet, om end jeg da er glad for, at vi gør det. Der ligger mange timers hårdt arbejde bag.

Hvad har overrasket dig mest gennem de seneste fem år?
– Det, der har overrasket mig mest, er, hvor vigtigt og essentielt det er at sammensætte det rigtige team. Både på og udenfor banen. Det har en rigtig stor indflydelse på, hvor stor sandsynligheden for succes er, og så har det overrasket mig, hvor svært det er at råbe Hovedstadens erhvervsliv op. Det er svært at få skabt den lokale følelse af København Håndbold som byens håndboldhold, og det er svært at få byens store virksomheder til at støtte op, som vi eksempelvis ser det i de jyske byer. Jeg er dybt taknemlig for de omkring 100 samarbejdspartnere, vi har, og deres ukuelige opbakning og engagement, men det er ingen hemmelighed, at jeg gerne så, vi var 200 eller 300, og jeg glæder mig til hver eneste hjemmekamp over, at vi har en fast skare af frivillige, der stiller op og giver en hånd med. Deres hjælp er enormt betydningsfuld.

Hvad driver dig til at forsætte med at støtte økonomisk op og udvikle København Håndbold? 
– Det er meget enkelt. Det er min passion for sport og glæden ved at se fremgang, og også glæden ved at skabe noget, som forhåbentligt kan stå om rigtigt mange år.

Det blev til to sølvmedaljer i 2017, tror du på guld i 2018?
– Vi arbejder strategisk med en 2021-plan, hvor vi sigter mod den europæiske top. Jeg håber, at vi i løbet af 2018 får et stykke metal af guld, men det er for mig ikke så vigtigt, om det er i HTH Go Ligaen, EHF Cuppen eller Santander Cup, men med den hårde indsats teamet hver dag leverer, så har jeg en meget stærk tro på, at det nok skal lykkedes os, før eller senere.

 

Du kan følge med i kampen mod Aarhus United i aften på tophåndbold.dk/kbh og se, om det lykkedes tigrene at holde fast i førstepladsen.

Næste kamp på hjemmebane er den 31. januar, når HTH Go Ligaens nummer 2, FCM Håndbold kommer på besøg. Køb billet til topopgøret på ticketmaster.dk.

/JMT