Et historisk stærkt hold

København Håndbold møder lørdag kl. 13.00 (dansk tid) Lada Togliatti, og dagens træning i arenaen gjorde det åbenlyst, hvilken storklub det er, tigrene skal op imod.

Ned fra taget hele vejen rundt om opvisningsbanen hænger store bannere med Lada Togliattis triumfer, ligesom der på endevæggen hænger en stjerneparade af spillere, der har været til OL for Rusland.
– Det er mega fedt. Man træder ind i en hal, der emmer af historie og dygtige håndboldspillere. Det er en hal, hvor der har været spillet så mange store kampe gennem tiden, så man bliver fyldt med respekt, når man træder derind, selv om det er en ydmyg arena. Naturligt har man en stor respekt for stedet, for det fremstår ikke pompøst, men man ved, at det er et specielt sted, siger Claus Mogensen.

Det russiske mandskab har store stærke fysiske spillere, og taktikken for at lirke op for det, har cheftræneren lagt.
– Forsvarsmæssigt bliver det ekstremt vigtigt, at vi er meget fokuserede i starten af deres angreb, da de ofte spiller korte angreb, og de besidder virkelig stærke individuelle komepcenter, og er vi bare lidt ufokuserede, er de utroligt dygtige til at bringe det i spil, siger han og forsætter:
– Kontraspillet og returløbsspillet bliver vigtigt, og der kommer vi i en duel, for det satser de også på, men ligesom i deres angrebsspil, så er de mest aggressive i starten, og så falder de i intensitet i forsvaret, så vi skal spille med den rette mængde tålmodighed.

Hvis København Håndbold havde håbet på en rolig taktisk træning forud for morgendagens kamp, så blev virkeligheden en anden for Mogensens tropper. Der var gang i tre børnestævner i arenaen og masser af liv.
– Vi har en masse fordomme og tanker om, hvordan det må være i Rusland, så det var ret fedt at opleve de her børn i ens træningsdragter med smil på læberne. Det kunne have været et ungdomsstævne i Danmark, så det var dejligt at få denne oplevelse af den russiske håndboldkultur, forklarer Claus Mogensen og slutter:
– Det var ikke den træning, vi havde regnet med, men sådan er EHF Cuppen, og for mig var det med til at styrke oplevelsen af at komme i denne historiske hal.

Kampen streames kl. 13.00 dansk tid. Når vi kender linket i morgen inden kampen, vil vi dele det på vores sociale medier, hvis det er muligt. Det streames af de russiske værter.