DHF: Lykkegaard og Milling i udviklingstruppen

DHF har udsendt følgende pressemeddelelse, der fortæller, at Maria Lykkegaard og Amalie Milling er blandt de spillere, DHF satser på i fremtiden.

Dansk Håndbold Forbund, Team Danmark og klubberne har nu sat navn på de syv spillere, der bliver en del af den nye strategi for arbejdet med spillerudvikling omkring kvindelandsholdet.

I sensommeren lancerede Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark en ny strategi for arbejdet med spillerudvikling omkring kvindelandsholdet. Strategien går på to ben, hvor det ene bærende element bliver at finde fremtidens landsholdsspillere i håndbold på kvindesiden ved at målrette ressourcerne mod en udvalgt gruppe af spillere lige uden for A-landsholdet.

Der er nu sat navn på syv spillere, der kommer til at udgøre Dansk Håndbold Forbunds nuværende udviklingsgruppe på kvindesiden, hvor fokus bliver arbejdet med individuelle indsatser bakket op af Team Danmarks eksperter. Sammensætningen af gruppen kan løbende ændres i takt med udviklingen. Spillerne er:

Amalie Milling (København Håndbold)
Maria Lykkegaard (København Håndbold)
Emma Friis (Herning Ikast Håndbold)
Emilie Steffensen (Herning Ikast Håndbold)
Celine Lundbye Kristiansen (Aarhus United)
Lærke Christensen (TTH Holstebro)
Ida Marie Dahl (Viborg HK)

Strategien har til formål at koncentrere udviklingsmidlerne på en begrænset gruppe spillere, der kan være med til at sikre fremtidige medaljer til det danske kvindelandshold. Tiltaget kommer til at understøtte det gode arbejde, der allerede laves ude i klubberne. Til at koordinere samarbejdet mellem klubber, Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund kommer assistenttræner Lars Jørgensen til at have det overordnede ansvar, mens landstræner Klavs Bruun Jørgensen løbende vil evaluere spillernes håndboldfaglige udvikling.

”Vi kan ikke rose klubberne nok for at bakke om dette initiativ. Vi ser frem til det tætte samarbejde med både trænere og sundhedssektor i de respektive klubber. Et samarbejde der er helt essentielt, da vi ved, at de enkelte spilleres udvikling er dynamisk, og vi derfor løbende skal tilpasse forløbet sammen med klubberne,” siger landsholdets assistenttræner, Lars Jørgensen.

/DHF