Bont: Vi skal jagte andenpladsen i Champions League

København Håndbolds rutinerede højrefløj Debbie Bont skal snart til EM med det hollandske A-landshold, men før tankerne for alvor skal kredse om den oplevelse, der venter i Frankrig, vil hun have en god afslutning på efteråret sammen med tigrene i Brøndby Hallen på søndag.

Søndag kl. 13.45 lyder Champions League-hymnen for sidste gang i år i Brøndby Hallen, når København Håndbold tager imod IK Sävehof.
– Der må ikke være tvivl om, at vi vil vinde. Vi vil slutte af med en sejr på hjemmebane. Det er en Champions League kamp, og det er stort, så vi glæder os. Det vil være cool i vores første sæson at blive nummer 2 i puljen. Det vil betyde meget for os. Vi skal selvfølgelig se, hvordan det går mellem Brest og Rostov, men vi skal jagte muligheden og går efter sejren, siger Debbie Bont, der evaluerer efterårssæsonen indtil nu på følgende måde:
– Efteråret er endt meget godt, og det skal vi kigge på og være positive omkring. Starten var lidt hård, men man kan ikke altid være på toppen fra start. Vi har udviklet os hen over sæsonen, og så længe formkurven er stigende, så er det godt, forklarer hun og glæder sig over, at København Håndbold har præsteret i Champions League og HTH Ligaen.
– Vi har gjort det godt i begge turneringer. Jeg var selv lidt spændt på, hvordan vi ville klare det med mange kampe og mange rejsedage, men jeg synes, vi har brugt det som en styrke til at løfte vores niveau. Vi har taget tempo og fysik – og det at være klar fra start med ind i HTH Ligaen, og det har været enormt positivt. Samtidig har vi holdt vores træningsniveau stabilt højt, og vi har tit kunnet være 15-16 spillere til træning, så vi kan træne hårdt, som vi plejer, griner hun og understreger, at der er stor kvalitet i hele truppen.
– Vi har et hold bestående af gode spillere, så vi kan skifte gode spillere ind, så det ikke kun er de samme, der bliver slidte. Alle kan få en pause, og alle bliver holdt skarpe, fordi der er så meget kvalitet i alle spillerne på holdet.

Når Champions League-kampen på søndag er overstået, hopper Debbie Bont i en flyvemaskine sammen med Kelly Dulfer og tager til Holland og møder ind til EM-samling.
– Det bliver rigtigt fedt. Jeg glæder mig til EM, men man skal altid lige bruge et par dage på at omstille sig fra klubhold til landshold igen, men det bliver rigtigt sjovt, siger hun og vil ikke rigtigt udpege en målsætning for slutrunden:
– Det er svært at sige, hvor langt vi kan komme. Vi skal lige møde ind og se, hvilken form vi har, og så skal vi ellers bare klø på til EM. Det er et hårdt mesterskab, hvor der stort set kun er gode hold, så der er ikke nogen nemme kampe at få point med over fra, så vi skal præstere fra start, og så må vi se, om der er metal med hjem, smiler hun.

Debbie Bont rundede i udebanekampen mod Rostov-Don 100 kampe for København Håndbold, og du kan læse et par ord omkring det ved at klikke her.

Inden søndagens Champions League-kamp vil hun blive hyldet som det femte medlem i klub100. Køb billet til kampen på ticketmaster.dk.