Anfører Alm takker af

Efter en lang og flot karriere takker Jenny Alm af og ser frem mod nye udfordringer.

København Håndbolds svenske anfører Jenny Alm stopper håndboldkarrieren og vinker farvel til klubben og håndboldlivet efter denne sæson. Jenny har gjort sig bemærket i de danske håndboldhaller igennem fire år, hvoraf de første var i Esbjerg.

– Jeg har haft fire rigtig gode år i Danmark, som jeg kommer til at huske resten af mit liv. Det har udviklet mig som håndboldspiller, men fremfor alt som person. Jeg er utrolig stolt af at have vundet guld to gange på fire år. En gang med Esbjerg og en gang her i København. Jeg er også glad og taknemlig for alle de fantastiske mennesker fra alle mulige lande og forskellig kulturer, som jeg har mødt på vejen. Mange af dem kommer til at være venner for livet.

Den 30-årige bagspiller skiftede fra Team Esbjerg i sommeren 2017 og blev en del af den københavnske trup.

– Skiftet til København var nemt. Alle menneskerne i klubben og holdet tog godt i mod os nye spillere og fik os til at føle os hjemme. Vi havde en fantastisk gruppe, som havde det godt sammen, og derfor var det nemt at præstere godt sammen. Jeg er glad for, at jeg fik to gode år her i klubben.

På bare to sæsoner præsterede Jenny at spille 100 kampe for tigrene og kom dermed med i klub 100 i sæsonens sidste hjemmekamp.

– Nu venter der et liv uden håndbold, men jeg kommer fortsat til at arbejde lidt med håndbold, så jeg kommer ikke helt væk fra sporten. Jeg har uddannet mig til massør her i Danmark, og jeg skal arbejde et par timer om ugen med det. Jeg har søgt ind på fysioterapeut og håber på at begynde at studere efter sommer. Men først skal jeg nyde at have en dejlig lang sommerferie uden nogen planer.

Jenny har uden tvivl haft en rigtig flot karriere, både på det svenske landshold og i klubregi. Hun nåede en milepæl på 100 kampe for København Håndbold på bare to sæsoner og tager to guldmedaljer med hjem fra Danmark.

– Og man ved jo aldrig, måske i ser mig i en hal om et par år, når jeg savner at spille igen, slutter Jenny af.

/BSJ