Amalie Milling: Alle har vist mig stor tillid.

Med en gennemsnitlig redningsprocent på 38% i 10 spillede kampe, ligger Amalie Milling på en solid 4. plads efter første halvdel af sæsonen 2019/2020. En præstation, den unge keeper kan være rigtig stolt af.

Den unge keeper stod pludselig med et stort ansvar, da nyheden om Johanna Bundsens graviditet blev offentliggjort kort inde i den nuværende sæson. Men på trods af omvæltningen, har Amalie Milling formået at løfte opgaven  med flotte præstationer.

– Det var en stor overraskelse for mig, da jeg fik af vide at Bundsen var gravid og pga. de lykkelige omstændigheder ikke kunne spille flere kampe sammen med os i denne sæson. Den første tanke jeg fik, var ikke så meget om, at jeg nu var 1. målmand men mere, at jeg på det tidspunkt, var den eneste målmand tilbage på holdet, og jeg var spændt på hvem jeg så skulle dele målet med. Indtil videre har jeg stået sammen med Siri, og jeg er glad for at hun har ville danne makkerpar med mig, siger Amalie Milling.

Alligevel har det nye makkerpar har fundet en god rytme sammen.

– Det er en del anderledes at stå sammen med Siri, da hun også er ung og ikke har samme erfaring som Bundsen. Alligevel har vi et godt samarbejde, fordi vi begge kommer med inputs til det målmandsspecifikke til både træning og kamp. Generelt kommer Siri bare med en masse energi, og støtter op om mig og holdet, hvilket gør det nemmere for mig at tage ansvar i målet, siger Amalie Milling.

Og det store ansvar, har også vist sig som en større mundfuld for den unge keeper.

– Selvfølgelig havde jeg også tanken om at jeg pludseligt stod med et større ansvar. Følelsen af at bære det store ansvar var nyt for mig i København Håndbold, og det var også en kæmpe ændring fra det ansvar jeg havde i sidste sæson. Jeg har ikke været nervøs for det større pres der lå på mine skuldrer, men var mere bange for at vi som hold skulle mangle Bundsen for meget på banen, så det gik ud over vores fælles præstation. Udover at være en rigtig dygtig målvogter, bidrager Bundsen nemlig også med meget rutine og hun giver mig gode råd undervejs, både til kamp og til træning.
I de første par kampe havde jeg nok mere fokus på områder udenfor målet end min eget spil, som jeg ellers normalt bruger mest energi på til kampe, siger Amalie Milling og afslutter:
– Mine fantastiske holdkammerater og trænere, har hjulpet mig og vist mig stor tillid, så jeg er sikker på at dette ansvar kan være med til at udvikle mig yderligere i København håndbold.

 

Amalie Milling er præsenteret af Entreprisemaleren ApS.