2:4 “Det har kort sagt været mega vildt.”

For unge Clara Thomsen ændrede sæsonen 2020/2021 sig pludseligt, da 1. division blev skiftet ud med liga. Clara Thomsen nåede kun et kort ophold i SønderjyskE, før hun skiftede med øjeblikkelig virkning til København Håndbold i februar 2021.

Vi fangede Clara Thomsen til et lille snak om, hvordan det var at skifte midt i sæsonen.

København Håndbold; 
-“Thomsen, du kom til os midt i sæsonen efter et kort eventyr i 1. division. Hvordan har du oplevet at skiftet?  Og hvad oplever du som den største forskel på 1. division og Liga?”

Clara Thomsen;
-“Det har selvfølgelig været en vild rutsjebanetur det sidste halve år, og det er klart, at et sådanne skifte kræver tålmodighed og tilvænnelig. Dog har holdet og alle omkring været super gode til at tage i mod mig, både socialt og på banen. Selve det at få debut, og spille på den store scene, har også været en kæmpe oplevelse, og det har givet mig en smagsprøve og en snert af erfaring, som jeg kan bruge i den nye sæson. En af de forskelle som jeg har oplevet er helt klart tempo, fysik og kvalitet, men også det mentale har vist sig at være en stor forskel. Pludselig er der flere fans der følger med og så skal man selvfølgelig også holde tungen lige i munden, når man står overfor erfarne modstandere.”

København Håndbold; 
-“Du har haft en fantastisk halvsæson og start hos os og overraskset både modstanderhold og håndboldeksperter med dine flotte præstationer. Hvordan har du oplevet den opmærksomhed som har været omkring dig?”

Clara Thomsen; 
-“Det har kort sagt været mega vildt. Det er både motiverende og nervepirrende på sammen tid, og noget jeg skal vænne mig til. Jeg havde ikke regnet med at få noget opmærksomhed da jeg kom til truppen midt i sæsonen. Derudover er jeg også bare super taknemmelig for holdet og trænerne, da de har givet mig tryghed, tøjler og tillid når chancen bød sig.”

København Håndbold; 
-“Som resultat af dine flotte halvsæson, er der blevet plads til dig i damelandsholdets udviklingstrup. Hvordan havde du det, da du fik den besked?”

Clara Thomsen; 
-“Det var simpelthen så surrealistisk. Jeg tror aldrig, at jeg har været så rundt på gulvet før. Både af total glæde, men også en følelse af om Jesper nu var sikker på at han havde ringet til den rigtige. Jeg måtte virkelig nive mig selv i armen for at forstå det. Det var ikke noget jeg i min vildeste fantasi havde regnet med, da sæsonen startede. Det er helt sikkert.”

København Håndbold; 
-“Nu skal du heldigvis fortsætte hos os i de kommende sæsoner. Hvad ser du allermest frem til i den kommende sæson? Og hvad vil du sige til vores mange fans og partnere, at de skal glæde sig til når den nye sæson går i gang igen?”

Clara Thomsen;
-“Jeg glæder mig bare helt vildt. Jeg ser meget positivt på fremtiden med tro og håb på, at vi skal op og lege med de allerbedste hold både i ligaen og i pokalturneringen. Jeg er ret sikker på, at vi er flere, der er sultne efter en revanche til final4, så det går jeg efter. Derudover ser jeg også personligt frem til at fortsætte min udvikling og være en del af holdet fra starten af sæsonen. Til sidst så glæder det mig, at fans og partnere endelig kan komme i hallen igen, for vi har virkelig savnet dem. Jeg glæder mig til at mærke stemningen, som specielt publikum er med til at skabe. Jeg lover dem, at vi vil kæmpe alt hvad vi kan for at give dem en god oplevelse og nogle gode resultater.”