Et vemodigt farvel med Føns

Louise Føns er i gang med det, der bliver den sidste sæson for København Håndbold, da kontrakten ikke bliver forlænget til sommer, når den udløber.

Venstrefløjen kom til København i 2014, og det var en noget anden klub, hun dengang kom til end det København Håndbold, der er i dag.
– Jeg kom til København for at være med til at bygge en klub og en kultur op, og jeg synes, vi er kommet langt. Vi har udviklet os rigtigt meget og skrevet historie. Det har været fantastisk rejse at være en del af, og jeg er ærgerligt over, at jeg ikke fremadrettet skal være en del af rejsen, siger hun, mens også Frederiksberg Hallen har fået en helt speciel plads i hendes hjerte.
– Jeg er virkelig taknemlig for de mennesker, jeg har mødt gennem klubben. I og omkring København Håndbold. Jeg vil i den grad savne at løbe ind på hjemmebanen i Frederiksberg Hallen foran alle de mennesker, partnere og fans, som har gjort vores hjemmebane til et helt særligt sted.
Louise Føns ser tilbage på næsten fire år, hvor København Håndbold har flyttet sig fra en 9. plads i Dameligaen til en nuværende topposition.
– Jeg er rigtig stolt over, de resultater klubben har opnået, og jeg er stolt af den klub og kultur, vi har bygget op, og jeg håber, at der bliver passet godt på den i fremtiden. Jeg vil kæmpe med alt, hvad jeg har. Jeg drømmer om, vi går hele vejen, siger Louise Føns.

København Håndbolds direktør Janni Møller Thomsen har været med på sidelinjen i de år, Føns har været i klubben, og hun erkender, at afskeden til sommer med venstrefløjen bliver svær.
– Louise kom med en stærk følelse af, hvad klubkultur og klubhjerte er, og hun har gennem de sidste snart fire år været en kulturbærer og leveret en stor indsats for den udvikling, klubben har haft. På og udenfor banen. Hun har smittet alle i og omkring Frederiksberg Hallen med sit smil og sin menneskelige, jordnære og omsorgsfulde tilgang til alt fra fans til holdkammerater og samarbejdspartnere. Hun er en meget professionel spiller at have i truppen, og hun har en stor aktie i, at træningsmiljøet er blevet så godt, som det er, ikke mindst med hendes konkurrencegen, siger Janni Møller Thomsen og forsætter:
– København Håndbold har en 2021-strategi, og i sporet på den har vi valgt at satse på to andre venstrefløje, men når man har arbejdet sammen i snart fire år og har oplevet de ting sammen, som vi har på godt og ondt, så er det selvfølgelig ikke let at sende Louise videre. Vi har begge en sølvmedalje fra sidste sæson, som vi begge drømmer om at veksle til en af guld, og det sætter vi sammen sejl for at gøre.

Louise Føns har pt. spillet 93 ligakampe, 10 EHF Kampe og 16 pokalkampe for København Håndbold, og hun er dermed den første spiller i København Håndbolds historie, der har rundet 100 kampe for klubben.