Værd at vide før 1. DM-finale

Her er lidt statistiske vinkler på kampen lørdag kl. 16.10 i Arena Næstved, hvor København Håndbold spiller imod Nykøbing F. Håndboldklub i den 1. DM-finale.

VIDSTE DU AT…

…Finaleserien afgøres over maksimalt tre kampe, som det også var tilfældet med kvartfinalerne og semifinalerne. Første hold til at få minimum 3 point alene kan kalde sig dansk mester.

…NFH har fordel af hjemmebane i en evt. 3. kamp, da de endte bedst placeret i grundspillet af Primo Tours ligaen. 2. DM-finale spilles i Frederiksberg Hallen den 20. maj, og en evt. 3. DM-finale spilles den 27. maj i Arena Næstved. Begge gange kl. 16.10.

…Sæsonens første to opgør mellem København Håndbold og NFH er endt med en sejr til NFH og en uafgjort. NFH vandt deres hjemmekamp i grundspillet med 32-26, og så sluttede det uafgjort 30-30 i Frederiksberg Hallen.

…København Håndbold har den yngste trup af de to mandskaber, da gennemsnitsalderen ligger på 24,9 år mod 25,7 år for NFH.

…Den samlede redningsprocent for de to hold for hele sæsonen er stort set identisk, da København Håndbold har præsteret 33% og NFH ligger på 34% efter de 22 kampe i grundspillet og de tidligere kampe i slutspillet.

…Der er blevet scoret 775 mål af København Håndbold, mens NFH har lavet lidt færre, nemlig 710 mål indtil nu. Det skal her bemærkes, at København har spillet kvartfinale, som NFH ikke skulle igennem først.

…København Håndbold har lukket 658 mål ind, hvilket er lidt flere end NFH som har indkasseret 632 mål. Igen skal det bemærkes at NFH har spillet færre kampe end København.

…Antallet af 2 minutters udvisninger ligger noget højere for København Håndbold, som har været i undertal 80 gange, mens NFH er blevet ramt at udvisninger 61 gange. Igen med flere kampe til København end NFH.

…NFH har lavet 305 tekniske fejl hidtil, mens København Håndbold har lavet 242 i deres kampe, inkl. kvartfinalerne.

…Mia Rej er sæsonens mest scorende spiller for København Håndbold med 131 mål i alt, mens NFH’s Nathalie Hagman har scoret 168 mål i alt.

…Kampen sendes direkte på TV2 fra kl. 16.10.

…Det er stadig muligt at købe billetter til fanafsnittet for København Håndbold til kampen på lørdag kl. 16.10 i Arena Næstved. Kom og støt København Håndbold i den spændende finale.

 

/KK