Tømmerbakke løst fra kontrakten

I sommers blev Marie Tømmerbakke ramt af en bold i hovedet til træning, og nu stopper hun karrieren, da angsten for, at det skal ske igen har overmandet den norske keeper.

Marie Tømmerbakke blev i december meldt klar igen efter den hovedskade, der holdte hende ude i hele efteråret, og hun debuterede også for København Håndbold til Final4. Hun måtte på banen i stedet for Johanna Bundsen, der netop blev skudt i hovedet. Selv om Marie Tømmerbakke har været på banen i 10 ligakampe siden, så har hun nu bedt om at blive løst fra kontrakten.
– Jeg er forsat bange, når jeg skal ind på målet, og jeg bliver usikker. Alle på og rundt om holdet har gjort alt, hvad de kan for, at jeg igen skal være tryg ved at gå derinde, så føler jeg bare ikke, at det kommer til at fungere for mig, forklarer Marie Tømmerbakke, der beklager sin beslutning.
– Jeg ved godt, det er dårlig timing for klubben og holdet, når de er i gang med slutspillet, der bliver uden mig, men jeg er nødt til at gøre det for mig. Jeg har ikke kunnet koncentrere mig om håndbolden, fordi jeg var bange for, hvad der kunne ske, og hvis man ikke går hundrede procent efter skuddene, så redder man ikke, forklarer hun.

Beslutningen har været nogen tid undervejs, og i slutningen af marts kom der en B-landsholdsudtagelse til Tømmerbakke, men det rokkede ikke ved beslutningen.
– Det var egentligt den udtagelse, der gjorde, at jeg følte, at det var den helt rigtige beslutning, for som jeg har det lige nu, så var det ikke så vigtigt. Det var en fin anerkendelse, men det ændrede ikke noget i mig, siger hun og fortæller, at hun har fået det markant bedre efter beslutningen er truffet.
– Jeg har været ret lettet og er blevet gladere. Det er selvfølgelig trist at forlade København og opgive min håndbolddrøm, men lige nu fokuserer jeg på det positive og tænker fremad. Jeg skal til at arbejde, når jeg føler mig klar til det, men hvad fremtiden bringer vides ikke endnu, smiler hun og understreger:
– Jeg har været så glad for min tid i København. Jeg har fået stor opbakning fra holdet og alle i og omkring klubben, og ikke mindst publikum som også har været fantastisk. Jeg har oplevet stor omsorg, hele tiden haft nogen at tale med og fået behandling. København Håndbold er et meget professionelt sted at være, hvor alt er lagt til rette for, at man kan udvikle sig som håndboldspiller, og det er jeg meget taknemlig for, men jeg har måttet være ærlig overfor mig selv, og lige nu er frygten for, at det sker igen for stor.

Marie Tømmerbakke er i den forgangne weekend rejst tilbage til Norge.