Silkeborg-Voel og København Håndbold takker nej til EHL 2020/2021

Det er svært at spå om fremtiden, og grundet den usikre situation omkring Corona-virus, samt en række nye krav fra EHF har ledelserne i både Silkeborg-Voel og København Håndbold valgt at sige nej tak til at stille op og repræsentere de danske farver i European Handball League i den kommende sæson.

Direktør i Silkeborg-Voel Mikael Bak fortæller om at træffe den svære beslutning, det var at sige nej til at søge wildcardet, de grundet slutplaceringen som nummer 5 blev berettiget til.
– Som sportsmand synes jeg jo, at vi skal være med, og vi har også lavet et seriøst stykke arbejde for at se, hvordan vi ville kunne finansiere det, men den ansvarlige beslutning er at sige nej, da enderne skal kunne nå sammen, og det kan de ikke med de udgifter, deltagelsen medfører, samt de ekstra krav til rammerne, der er rejst fra EHF, siger Mikael Bak, der understøttes af København Håndbolds ejer Kim Mikkelsen, der har bedt DHF om at trække København Håndbold ud af EHL, som fjerdepladsen i HTH Ligaen 2019/2020 giver adgang til.
– Det er med blødende sportshjerte, at vi gør det, men som ansvarlig ledelse er vi nødt til at træffe den rigtige beslutning for København Håndbold. EHF har overtaget mange af de kommercielle rettigheder til turneringen, så vi kun råder over meget få eksponeringspladser til at skabe indtægt, og samtidigt er der kommet krav til LED-bander bag mål, blåt gulv i gruppespillet, samt livestreamingsproduktioner med tre kameraer. Det hænger økonomisk slet ikke sammen, specielt ikke i disse Covid19-tider, siger han og understreger, at der bliver mange kampe for spillerne i 2020/2021 – også uden European Handball League.

 

Begge klubber vil fokusere på i den kommende sæson at komme langt i de to nationale turneringer.