Sejr i Champions League-debut

København Håndbold vandt i eftermiddag over Brest Bretagne Handball i Champions League-debuten med 32-28 i Brøndby Hallen.

Cheftræner Claus Mogensen var efter kampen tydeligt rørt ovenpå den flotte sejr over Brest Bretagne.
– Det var en helt overvældende oplevelse. Det var en præstation, der var bedre, end jeg kunne have drømt om. Jeg synes virkelig, at pigerne spillede godt, siger han og forsætter:
– Vi havde en periode, hvor vi haltede lidt angrebsmæssigt, hvor den svinger over til dem. Vi vidste, at de også ville løbe kontra, men vi havde en tro på, at vi var dem, der kunne løbe længst, så vi ville holde tempoet højt hele vejen, forklarer han og fortæller, at han undervejs var lidt ærgerlig over, at der i returløbet blev sløset lidt, og aftalerne ikke blev holdt.
– Vi taler i pausen om vigtigheden af, at vi orienterer os i returløbet, fordi de kommer med et stort tryk blandt andet fra Ana Gros, og vi laver fejl i forsvaret, hvilket deres dygtige stregspiller Sladana Pop-lazic udnytter, men i anden halvleg er disciplinen på den del virkelig skarp, siger Mogensen, der gik til pausen bagud 16-18.

Anden halvleg blev vundet med 16-10, og derfor stod der 32 – 28 på tavlen efter 60 minutter.
– Jeg synes, vi var bedre end dem i anden halvleg i alle spillets faser. Vi havde en lille overhånd i forsvaret, og vi scorede flere kontramål. I angrebsspillet havde vi forholdsvist let ved at score, og vi følte os ovenpå, dog hele tiden med fornemmelsen af, at kontrollen let kunne være væk, hvis vi slækkede en lille smule. Jeg er virkelig imponeret over det fokus, spillerne holder gennem hele halvlegen, understreger han og perspektiverer sejrens betydning.
– Det er et virkelig flot resultat for os. Det er et godt afsæt, da der ikke vil være mange hold fra vores gruppe, der kommer til at slå Brest, så de to point kommer til at gøre os godt på et senere tidspunkt, det er jeg helt sikker på.

Anfører Jenny Alm er en af de få spillere i truppen, der har spillet Champions League før, og hun var en af de spillere, som Mogensen efter kampen fremhævede.
– Jenny var helt ekstremt god i dag. Både i forsvar og angreb. Hun var styrmand. Eller styrdame. Hvad kalder man det, smiler han og forsætter:
– Hun havde styr på begge ender af banen og blev samtidig topscorer for os. Det var stærkt. Samtidig kom Sando ind og lavede et rigtigt godt indhop, så de to var rigtigt godt, men jeg synes samtidig også, det er lidt forkert at fremhæve nogen, for hele holdet leverer en fantastisk kamp og indsats her i Brøndby Hallen, understreger Claus Mogensen, der slutteligt sender en varm tak til de mange tigerfans, der havde taget turen til Brøndby.
– Det var en fed kulisse i dag. Det var virkelig godt. Jeg fornemmede i de lidt større rammer her i dag stadigvæk trykket fra Frederiksberg Hallen, og jeg håber, at det resultat og den stemning, der blev skabt i fællesskab i dag, kan narre lidt flere herud mod Rostov Don, så det giver endnu vildere stemning, for det var altså en fornøjelse i dag.

Kampfakta: 32-28 (16-18)
Tilskuertal: 1133
Målscorere:
7 Jenny Alm
4 Anne Cecilie La Cour
4 Debbie Bont
4 Thea Mørk
3 Kelly Dulfer
3 Mai Kragballe
2 Linn Blohm
2 Louise Føns
2 Hanna Blomstrand
1 Maria Lykkegaard

Næste opgave er allerede på tirsdag, hvor Skanderborg Håndbold kommer på besøg i Frederiksberg Hallerne kl. 19.30.

Du kan købe billet på ticketmaster.dk