Mogensen: Sindsyg inspirerende kulisse

København Håndbold slog her til aften FCM Håndbold med 23-21, og dermed fastholder tigrene førstepladsen i HTH Go Ligaen.

København Håndbold og FCM Håndbold fulgtes ad det meste af første halvleg, men efter Claus Mogensen trak en time out, fik tigrene skabt et afgørende forspring på 13-9 til pausen.
Selv forklarer cheftræneren om den lille taktiske ændring:
– Vi skiftede lidt spillere ud og spillede et andet spil, hvilket gav lidt andre mål end dem, vi havde fået puttet ind i den første del af kampen, og det fik stor betydning for resten af kampen, at vi fik lavet et lille hul, så det var FCM, der skulle jagte os og ikke omvendt, fortæller Claus Mogensen, der forsætter:
– I en kamp med to så stærke personligheder på mål og to så gode forsvar, så føles en to-måls-føring som en større forsikring, end den egentligt er. Det gav os ro til at spille med lidt mere risiko frem i banen, og det satte FCM under pres, fortæller han og understreger:
– De sidste ti minutter bliver vi lidt for forsigtige og spiller med for lidt risiko, hvilket gør det for nemt for Englert og FCM at tage brådden af vores angrebsspil.

Frederiksberg Hallen havde mere end 1000 mand på lægterne, og der var masser af opbakning ned til tigrene.
– Jeg synes, det er fedt at spille sådan et topopgør, hvor vi møder ind topmotiverede, men man mærker også med det samme, at publikum også er det. Det er en sindsyg inspirerende ramme at spille i, når publikum på den måde bidrager så kraftigt til oplevelsen og atmosfæren, forklarer Claus Mogensen.

Med sejren over FCM Håndbold, der pt. er på HTH Go Ligaens andenplads, har København Håndbold hele 4 point ned til dem, før de sidste seks kampe i grundspillet. Men cheftræneren hidkalder forsat hårdt arbejde og fokus.
– Vi står med et gunstigt udgangspunkt, og vi står i en situation, som vi ikke havde forventet, vi skulle stå i. Vi er dem, de andre jagter nu. Det har vi ikke prøvet før, og det skal vi lære at tackle. Vi skal forsat gå ydmyge og velforberedte ind til alle kampe med den rigtige attitude. For alle vil elske at slå os nu, og imod det skal vi holde benene på jorden.

Bundsen blev efter kampen kåret til bedste spiller af dagens kamppartner fra Holstebro RejseCenter.

Kampfakta: 23-21 (13-9)
Tilskuertal 1033
Målscorere:
7 Mia Rej
6 Jenny Alm
3 Mai Kragballe
2 Louise Føns
1 Louise Svalastog
1 Debbie Bont
1 Anne Cecilie La Cour
1 Kelly Dulfer
1 Hanna Blomstrand

Næste opgave for København Håndbold er på søndag, når den europæiske chance skal jagtes mod Lada Togliatti i tigerhulen kl. 14.00. Køb billet på ticketmaster.dk.
/JMT