Talentfuld hollænder skal udvikle sig i København

København Håndbold har hentet den 18-årige playmaker Larissa Nusser i hollandske Sergodak Dalfsen på en 4-årig kontrakt.

Fra før første træningskamp mod København Håndbolds hollandske venskabsklub Dalfsen tilbage i 2016 har København Håndbold haft et øje på den meget talentfulde playmaker Larissa Nusser, der nu tilknyttes klubben til sommer på en fire-årig kontrakt.
– Larissa har i en meget ung alder allerede samlet en del international erfaring, hvor hun trods sit fødselsår i 2000 også har spillet slutrunder med 1996 og 1998’erne. Hun er en målfarlig playmaker med de styrker, den hollandske håndboldopdragelse bibringer i form af duelstyrke og evnen til at spille i et højt tempo, fortæller cheftræner Claus Mogensen, der ser et stort udviklingspotentiale i bagspilleren.
– I hendes første tid i klubben bliver fokus på den fysiske udvikling, mens vi i det langsigtede perspektiv tror på, at hun kan bruge den danske liga til at flytte sig op i den internationale top, som mange af hendes, ja hvad siger man, når det er kvinder, landsmændsinder, har gjort det før hende, smiler Mogensen.

Selv fortæller Larissa Nusser, at hun glæder sig til at forsætte sin udvikling i København Håndbold.
– Jeg har spillet tre år i Holland nu, og selv om vi træner godt, så er der ikke så meget konkurrence til mig, så jeg glæder mig til, at jeg i København får en større udfordring, mange dygtige holdkammerater og et professionelt set up med gode trænere, hvor jeg kan udvikle mig og bygge på. Klubben har ambitioner og visioner for fremtiden, og det er fedt, siger hun og forsætter:
– København Håndbold fremlagde en plan for mig, og det virker bare som det helt rigtige, fortæller Larissa Nusser, der allerede som 15-årig flyttede hjemmefra, så hun bekymrer sig ikke om springet til København, da der ellers bliver lidt længere hjem til forældre og de vante omgivelser.
– De sidste år har jeg boet 230 km. fra mine forældre, så det kommer ikke til at betyde det store, at der nu er en flyvetur mellem os i stedet. Både de og min kæreste skal nok besøge mig her i København. Jeg er dog glad for, at der er et par kendte hollandske ansigter i truppen, som jeg kan læne mig op af, og det skaber tryghed, at de allerede er i København og er glade for klubben, kender kulturen og kan vise mig, hvor alt er og ikke mindst hjælpe mig med sproget, smiler hun og henviser til Kelly Dulfer og Debbie Bont, der er at finde i truppen til den kommende sæson.

 

Fakta om Larissa Nusser:

Fødselsdato: 08.02-2000

Tidligere klubber: Dalfsen, Handbal Venlo, Hv BFC, Hv Born

Larissa får trøje nummer 9.

175 cm.

67 kg.