København Håndbold Talent bliver født

København Håndbold, FIF Håndbold og BK Ydun går sammen, og skaber København Håndbold Talent.

København Håndbold Talent bliver en realitet fra 2024/25 sæsonen, og skal styrke talent- og spillerudviklingen for U17 og U19 piger.
Vi vil skabe det bedste trænings- og udviklingsmiljø, hvori vores lokale kvindelige spillere udvikler sig i de allerbedste sportslige rammer, og forhåbentligt bliver en del af fremtidens ligatrupper i København Håndbold.
Frederiksberg Hallen har udviklet mange dygtige talenter, og der er gennem de sidste 10 år spillere, som er gået hele vejen fra ungdomsspiller i FIF eller Ydun til ligaspiller i København Håndbold. Med KBH Talent øger vi fokus på talent- og spillerudviklingen, og forventer endnu flere spillere, der tager skridtet fra talent til ligaspiller.

Talentchef og assistenttræner for København Håndbolds Ligahold Mikkel Thomassen udtaler om samarbejdet:
-“I København Håndbold Talent vil vi gerne sikre optimale betingelser for udviklingen som både håndboldspiller og menneske. Det vil vi gøre ved at have et professionelt setup, med trænere og stab omkring pigerne, som yder en høj faglighed og et stort engagement.
København Håndbold, FIF Håndbold og BK Ydun rykker med samarbejdet endnu tættere sammen, så synergien mellem ligaholdet, ungdomsholdene og udviklingsholdene i alle tre klubber forøges.
Vi vil skabe unikke trænings- og udviklingsmuligheder for spillere og trænere, og bygge videre på en kultur, hvor spillere og trænere bliver drevet af lysten til håndbolden og modet til at ville dygtiggøre sig.
Der skal være balance og trivsel i hverdagen for vores spillere, og derfor kommer sammenhængen mellem sport, skole, familie og det sociale liv til at være afgørende.
Vi vil både skabe dygtige håndboldspillere og danne hele, glade og velfungerende unge mennesker.”

Forperson i FIF Håndbold, Lene Karsbæk supplerer:
-“Jeg glæder mig meget over at samarbejdet mellem vores 3 klubber, er blevet en realitet. Det er et samarbejde som kitter Frederiksberg Hallen sammen, og som vil gøre det endnu mere attraktivt for vores mange talenter, at lade deres håndbolddrømme blive udlevet her i hallen.
Det, som især er vigtigt for mig, er, det store fokus på pigernes trivsel, at det er et langsigtet projekt med tre parter som forpligter sig sammen, og at det er bæredygtigt også økonomisk, og hviler i sig selv. Det håber vi også vil gøre det attraktivt for virksomheder at investere i talentudviklingen på Frederiksberg.”

Forperson i BK Ydun, Simon Rasmussen afslutter;
-“BK Ydun har oplevet, at det har været en udfordring at skabe et miljø, hvor vi har kunnet fastholde og tiltrække de dygtigste spillere efter endt efterskoleophold.
Med København Håndbold Talent håber vi, at der skabes et udviklingsmiljø, hvor vores spillere kan udvikle og dygtiggøre sig på højeste niveau.
Sjælland er generelt dygtige til at skabe børnespillere, men de kommer desværre ikke altid hjem til Sjælland eller her på Frederiksberg – det er vi overbeviste om, at vi med dette stærke fællesskab og de mange kræfter der bliver lagt i projektet fra alle 3 klubber, vil være med til at samle de største talenter under ét samlet tag, og vi forhåbentlig kan skabe et nyt flagskib i dansk håndbold.
Samtidig sikrer vi i moderklubberne, at der også er et tilbud til de piger, der ønsker at dyrke deres håndbold på andre præmisser.

København Håndbold Talent kan du følge på de sociale medier.
Instagram: kbhboldtalent
Facebook: København Håndbold Talent

Der vil på disse platforme komme flere informationer, og projektet vil blive præsenteret yderligere for spillere, forældre og andre interesserede i klubberne.

Har du spørgsmål omkring projektet, så er du velkommen til at kontakte:
Talentchef, Mikkel Thomassen: tlf. 51861715
Lene Karsbæk, Forperson FIF Håndbold: tlf. 40456181
Simon Rasmussen, Forperson BK Ydun: tlf. 22701656