GRUNDSPILSVINDERE 2018

En hæsblæsende afslutning faldt ud til tigrenes fordel, og København Håndbold kunne dermed efter 60 minutter strække armene over en sejr og juble som grundspilsvindere i HTH Go Ligaen 2018.

Det blev alt andet end en flot håndboldkamp, men der var fuldt blus på nerver, spænding og intensitet, og selv om København Håndbold trak sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 33-32, jublede Claus Mogensen ikke efter kampen, fordi analysearbejdet allerede var i gang på den indre skærm.
– Der gik mange ting gennem hovedet på mig, men mest at det blev unødvendigt spændende. Overordnet set havde jeg forventet mere af os selv i den kamp, og det frustrerede mig i nuet, at vi ikke fik forløst vores potentiale i en kamp, hvor der er så meget at spille for, forklarede han en times tid efter kampen, hvor glæden også havde indfundet sig i kroppen.
– Jeg kan godt glæde mig over det nu. At vi to runder før grundspillets afslutning har sikret os en plads i Champions League næste sæson. Det er for vildt. Det er rigtigt stort for os, understregede han og uddybede:
– Jeg har lidt svært ved at forholde mig til det, fordi det er så langt ude i fremtiden. Det her er jo ikke afslutningen på sæsonen. Vi har den vigtigste del tilbage. Vi har nogle ting, vi forsat skal arbejde med, så vi er konkurrencedygtige, når vi går i gang med slutspillet, for det er forberedelsen til det, der er i fokus nu, forklarede han og forsætte:
– En gang i juni kan vi glæde os til Champions League, men ikke nu. Fokus er på Ligaen.

Sneen dalede hele dagen på Frederiksberg, men alligevel havde 817 kæmpet sig frem til tigerhulen, og der var en god stemning i arenaen.
– Jeg synes, der var en fed kulisse med masser af larm, som der plejer. Hallen stod op og klappede længe efter kampen var forbi, og det rører mig. Tusind tak til dem alle. Jeg håber, at vi om 14 dage kan gentage successen med en sejr over Ajax, sluttede han.

Inden kampen blev Mia Rej kåret til månedens tiger i januar af ALD Automotive. En titel, som blev forstærket efter kampen som kampens bedste spiller efter 9 kasser fra playmakeren, der har rundet 100 mål i denne sæson.
– Det er stort for klubben og for holdet, at vi har sikret os en plads i Champions League næste sæson. Det er en hel unik mulighed for os for at måle os med de bedste, og jeg er stolt af vores præstation, selv om det ikke var lige kønt i dag. Vi vandt, og så er resten ligegyldigt, sagde Mia Rej, der også glædede sig over tilskuernes opbakning:
– De står her bare hver gang og hepper. Det er uden tvivl medvirkende til, at vi er så svære at slå i Frederiskberg Hallen, så de skal endelig blev ved at komme, smilede hun.

Kampfakta: 33-32 (17-17)

Målscorere:
9 Mia Rej
5 Kelly Dulfer
4 Jenny Alm
4 Debbie Bont
4 Anne Cecilie La Cour
3 Annika Meyer
2 Myrthe Schoenaker
1 Rikke Ebbesen
1 Marie Tømmerbakke