Første stik taget hjem

Med en sejr på 28-25 over Odense Håndbold fik København Håndbold taget det første stik i DM-finaleserien foran et toptændt publikum, der skabte en fantastisk ramme om kampen.

Frederiksberg Hallen var tætpakket, og efter de 60 minutter kunne København Håndbold strække armene som vindere af den første DM-finale.
– Vi spiller en god og disciplineret kamp, og vi lykkedes med at sætte dem under pres med vores kontraspil, men det kan vi stadig forbedre, da der er mere at komme med end det, vi viser i dag, siger cheftræner Claus Mogensen, der især glædede sig over forsvaret.
– Det er i dag to gode forsvar, der var godt indstillet på hinanden, men vi fik nogle kontramål, der gav os momentum, som endte ud med, at vi havde lidt mere ro i spillet, forklarer han.

Selv om det var en god start på finaleserien, så er der intet vundet endnu. Det har tigrene lært af erfaring.
– Vi stiller nul nu. Vi kender selvfølgelig hinanden lidt bedre på tirsdag, og jeg tror, det godt kan gå hen og blive en taktisk forestilling, og det må vi se, hvordan vi får vredet os fri fra, forklarer han og sender roser til holdet, der forud for kampen måtte håndtere den triste besked om, at Louise Svalastog har spillet sin sidste håndboldkamp grundet en korsbåndsskade.
– Spillerne udviste et ekstremt stærkt fokus og en stor attitude. Vi udstrålede også selvtillid. Vi tror på, at vi er et godt hold, og vi troede i dag på, at vi ville slå Odense, og jeg synes ikke, at vi på noget tidspunkt i løbet af kampen mærker tvivl eller tøven. Vi leverer en meget stærk mental præstation, siger Mogensen og forsætter om kulissen:
– Frederiksberg Hallen var fabelagtig i dag. Det var helt umuligt at få fat i folk inde på banen, så der var tryk på, hvilket var fedt, smiler han og håber, at den hårde kerne er bag tigrene igen på tirsdag i Odense.
– Det løftede os i Viborg, at vi kunne høre vores medrejsende fans. Det løftede os i dag, at vi allerede under opvarmningen kunne mærke trykket fra tribunen, og det vil løfte os igen på tirsdag, så jeg håber, at vi ses derovre.

Finale 2 spilles på tirsdag i Odense, og du kan booke en plads på bussen på Nemtilmeld.

Du kan også købe kør-selv-billetter her. 

Målscorere: 28-25 (13-11)
Tilskuertal: 1200 (udsolgt)

5 Stine Knudsen
5 Mia Rej
4 Kelly Dulfer
3 Myrthe Schoenaker
2 Mai Kragballe
2 Jenny Alm
2 Louise Føns
1 Hanna Blomstrand
1 Maria Lykkegaard
1 Annika Meyer
1 Line Bjørnsen
1 Debbie Bont

/JMT