Et stærkt fundament er vejen til en sund klub.

Januar måned er for de fleste en måned, hvor vi trykker reset og på ny sætter fokus på sundheden i hverdagen. I den normale verden, ville det betyde massiv fremgang i medlemskaberne hos fitnesscentrene, men i dag ser verden anderledes ud. Det gælder også for os i København Håndbold.

Vi startede året med at gentage nytårsbraget mod Nykøbing Falster Håndbold på hjemmebanen i Frederiksberg-Hallerne. Efter en lidt turbulent tid mellem jul og nytår, hvor vi desværre måtte sige farvel til Mia Rej, havde truppen fundet ny energi og lagt en ny plan med nye mål. Planen viste sig at holde og slutresultatet endte med en vigtig og flot sejr. Men for Anne Tolstrup Petersen endte eftermiddagen ikke helt som hun havde håbet. I et uheldigt fald river Anne sit forreste korsbånd og må se sit 2021 smuldre under sig. Forud venter hende en operation og efterfølgende et langt genoptræningsforløb.

Anne Tolstrup siger;

”Lige så hurtigt mit 2021 startede, lige så hurtigt endte det igen. Jeg havde aldrig tænkt, eller skænket det en eneste tanke, at det kunne ske for mig. Nu venter der en operation og et genoptræningsforløb. Et forløb jeg aldrig har været mere klar til, hvis det da overhovedet er muligt. Så 2021 blev på ingen måde som jeg havde håbet og forventet, men jeg føler mig alligevel klar til det der venter mig.”

Og netop det kommende genoptræningsforløb har en stor og vigtig rolle, når det kommer til at komme tilbage efter en alvorlig skade med ekstra styrke.

”Jeg får 100 procent brug for lidt ekstra high fives i løbet af året, så jeg vil sætte pris på hver og en. Jeg er utrolig glad for den opbakning og de hilsner jeg allerede har fået. Det er så overvældende at mærke, hvor mange der tænker på en i en svær situation.”

Det er desværre ikke første gang vi oplever en korsbåndsskade i København Håndbold og desværre heller ikke den første i denne sæson.
Det største lyspunkt er dog, at vi ved vi er dygtige til at behandle og genoptræne lige netop denne form for skade. Det betyder at vi med stor selvtillid kan sige, at vores spillere er i de bedste hænder og har de bedste forudsætninger for at komme tilbage med endnu mere styrke. Vi er utrolig stolte over at have så stærk en sundhedsstab bag truppen, både når det kommer til behandling af skader og til forebyggelse.

Connect Fys er en utrolig vigtig partner og en stor del af det genoptræningsforløb som Anne Tolstrup skal igennem. Men Connect Fys kan ikke stå alene. Der er brug for flere parter og her har vi hos København Håndbold en kæmpe styrke.

Fysioterapeut og klinikejer Rasmus Munch-Hansen ser samarbejdet som helt unikt og udtaler:

”Når en af vores spillere bliver ramt af en slem skade, er det typisk den samme procedure vi bruger. København Håndbold prioriterer sundhedsstaben meget højt betyder at vi har flere forskellige personer inde over forløbet med hver deres faglighed og kompetencer. Det sikre spilleren en optimal tilbagevenden til sporten, hvor målet for os altid er at spilleren kommer stærkere tilbage. Jeg ser det som en kæmpe styrke, at København Håndbold har valgt at fokusere så stort på, at rammerne omkring holdet er så professionelt som muligt. Det giver virkelig en fordel, når det kommer til spillernes fysiske helbred.”

Som oftest bliver alle skader behandlet på samme vilkår og efter den samme procedure.

”Typisk vil vi som klubbens fysioterapeuter teste spilleren og sende dem videre til vores klublæge Nikolaj Rindom, som også undersøger spilleren og evt. indstiller til operation. Proceduren efter operationen vil typisk være, at vi varetager genoptræningen i samråd med Nikolaj og undervejs i forløbet sparrer vi derefter med klubbens fysiske træner Kasper Danborg og gradvis vil de overtage mere og mere af træningsplanlægningen.”

Foruden det fysiske helbred i et skadesforløb går vi også meget op i det mentale helbred. Her har vi tilknyttet Troels Banggaard, som er vores præstationspsykologiske træner, som vil støtte Anne undervejs i genoptræningsforløbet. Det er ligeledes meget hårdt mentalt at være ude af spillet på banen i et helt år og derfor er Troels en vigtig sparringspartner for Anne, ligesom han er det for resten af truppen undervejs i sæsonen.

Generelt er det vigtigt for os i København Håndbold at vores trup har de bedste forudsætninger for at være fysisk og mentalt på toppen. Det er en høj prioritering, som danner grundlag for en sund og harmonisk trup.