En meget dedikeret assistent er kampklar

I håndboldkredse er navnet Christian Køhler ikke ukendt, og det er også navnet på København Håndbolds nye assistenttræner, der skal danne makkerpar med cheftræner Claus Mogensen.

Da Christian Køhler var 16 år, stiftede han første gang bekendtskab med Claus Mogensen, da han var medie (spiller, som trænerne øver sig ved hjælp af) til et trænerkursus, og igen i Skanderborg Håndbold måtte Køhler lade sig dirigere af Mogensen. Historikken mellem de to har ikke afskrækket nogen af dem i at indtræde i et partnerskab i spidsen for de forsvarende danske mestre, og dermed er Christian Køhler nu ny assistent for København Håndbold.
– Jeg har et indgående kendskab til Christian og hans menneskelige kvaliteter, og jeg ved, at han fagligt er rigtigt stærk. Han kommer til at bringe ny energi ind i vores træning, kampe og spil. Han er meget ambitiøs og dedikeret, og det vil uden tvivl give en afsmittende effekt på holdet, forklarer Claus Mogensen om assistenten og forsætter:
– Han er rolig og konstruktiv i sin kommunikation, og jeg er sikker på, at vi begge vil være dygtige til at give hinanden plads til at udvikle vores styrker individuelt og samlet som team. Og så glæder jeg mig til at tale rigtigt meget håndbold og nørde, smiler Mogensen.

Selv ser Christian Køhler frem til at stå i lære igen hos Claus Mogensen.
– Jeg glæder mig utroligt meget til at stifte bekendtskab med trænergerningen på højeste niveau, og jeg kunne ikke ønske mig noget bedre sted at starte end i København Håndbold. Det er en stor mundfuld, men jeg vil gå meget ydmygt til opgaven og bidrage efter bedste evne. Heldigvis er det sammen med en superrutineret herre, hvilket giver mig ro og tryghed, forklarer Christian Køhler, der ser frem til dagligdagen i København Håndbold sammen med Mogensen og tigrene.
– Jeg tror, vi kommer til at komplimentere hinanden rigtigt fint. Claus ved, hvad han gerne vil have, men jeg håber, at jeg kan udfordre ham til hverdag, stille de rigtige spørgsmål, og derved kan jeg samtidig lære utroligt meget af ham.

Første opgave for det nye makkerpar er allerede på fredag, når København Håndbold spiller træningskamp mod H65 Höör i Frederiksberg Hallen kl. 17.30, og første arbejdsdag bliver på torsdag.

København Håndbold sender med ansættelsen af Christian Køhler en tak til Dansk Håndbold Forbund, der har været med til at gøre det muligt at tilknytte Køhler som ny assistent.