EHF Cup: Videre til gruppespillet

København Håndbold spillede sig her til aften videre til gruppespillet i EHF Cuppen med en udebanesejr på 20-23 og dermed samlet 45-41 efter 22-21 i den første kamp.

Cheftræner Claus Mogensen sagde i det taktiske oplæg inden kampen til tigrene, at ungarerne skulle løbes træt, og midt i anden halvleg trak København Håndbold fra og skiftede 14-14 ud med 16-22.
– Vi har en god periode i forsvaret, hvilket giver os de lette mål på kontra, og det giver os overskud og ro i angrebet til at spille smartere. Det var i forsvaret, vi var fremragende i dag, og så stod Johanna virkelig godt, fortalte han og glædede sig over, at det blev en mild forsmag på, hvad østeuropæisk fankultur er.
– Jeg havde forestillet mig, at det var lidt vildere, men det var en fed kulisse. De er virkelig gode til at skabe liv og stemning, og deres fans bag mål stod og sang hele kampen. Det var fedt.

Med sejren her til aften er København Håndbold med i bowlen på torsdag, når der trækkes lod til gruppespillet, og det betyder et tætpakket program i januar.
– Vi får mange kampe nu, der hver gang betyder noget, og det er jo det her, vi går og træner for. Det er fedt, men samtidig glæder det mig også, at der er flere spillere, der forventes tilbage efter nytår, så vi får styrket truppens bredde, da det tætte program bliver en udfordring. Jeg tror, vi med Final4 rammer omkring 14 kampe på halvanden måned, fortæller Mogensen og slutter:
– Hele holdet fortjener kæmpe ros for den måde, de har leveret på her i efteråret. Det har været både flot og stabilt. Vi har spillet flot håndbold, og bestemt også mindre flot håndbold, men vi har formået at vinde vores kampe i de mindre gode kampe, og det er høj klasse.

Debbie Bont blev topscorer med 6 kasser, og hun drager sammen med Kelly Dulfer til VM med det hollandske landshold, mens Hanna Blomstrand, Johanna Bundsen og Jenny Alm skal til kamp for Sverige.

Se det sidste kvarter og billeder fra kampen på Facebook.com/KBHBolddk

Kampfakta: 20-23 (11-12)
(Første kamp 22-21, samlet 45-41)

Tilskuertal: 650

Målscorere:
6 Debbie Bont
4 Hanna Blomstrand
4 Mia Rej
3 Jenny Alm
2 Louise Føns
2 Annika Meyer
1 Myrthe Schoenaker
1 Rikke Ebbesen

/JMT