EHF Cup: Stærk præstation

Bagud med 30-22 fra den første kamp var det med ryggen mod muren, at København Håndbold i eftermiddag skulle forsøge at levere en 9-måls-sejr, der kunne sende tigrene videre til tredje runde.

Der var ild i øjnene fra første fløjt, og København Håndbold gik til pausen med en føring på præcis de otte mål, der var som minimumskrav at hente fra det første opgør. I anden halvleg blev føringen udbygget, indsnævret og mod slutningen igen udbygget til slutresultatet på 34-23.

En jublende flok af spillere og trænere kunne synge sejrssang midt på halvgulvet efter 60 minutter, da billetten til tredje runde blev sikret. Cheftræner Claus Mogensen fortæller:
– Det var hele vejen igennem en vanvittig oplevelse i dag. Stor stor ros til spillerne for at levere en vanvittig flot præstation, der var taktisk disciplineret, og tilført en enorm stor energi var det lige den cocktail, der skulle til, siger han og forsætter:
– Samtidig er vi bare meget taknemmelige for det fremmødte publikum, der også fra første fløjt viste, at de troede, vi kunne skabe miraklet og var med til at lægge et stort ord på Metzingen. Vi spiller en fremragende første halvleg, som lagde grunden til, at det hele skulle afgøres i anden. Her kom Metzingen meget bedre med, og igen skal spillerne have stor ros for evnen til at være kyniske i de afgørende situationer. Det er en stor dag for holdet og et stærkt referencepunkt for fremtiden, i forhold til hvad vi kan præstere som hold.

Mia Rej, der blev kampens topscorer med 10 mål, sagde følgende efter kampen:
– Det var en utrolig dejlig sejr. Vi startede stærkt ud, og til forskel fra kampen i Tyskland forsatte vi med at holde os til planen og udnyttede deres svage punkter. Selv om det var på vippen hele anden halvleg, så formåede vi at holde hovedet koldt og vinde tilstrækkeligt stort. Det var en helt fantastisk hold-sejr og en helt fantastisk opbakning, smilede hun.

Lodtrækningen foregår den 22. oktober kl. 11.00 og kan ses live på EHF European Cup’s facebookside. Klik her. 

Kampfakta: 34-23 (19-11)
Målscorere:
10 Mia Rej
4 Louise Føns
4 Larissa Nusser
4 Marie Wall
3 Aimée Von Pereira
3 Hanna Blomstrand
2 Linn Blohm
2 Andrea Hansen
1 Debbie Bont
1 Maria Hjertner