Dyrt Champions League-år afsluttet med stort underskud

København Håndbold har i dag indsendt et regnskab for sæsonen 2018/2019, der viser et underskud på 9 mio. kr. Klubbens ledelse betegner regnskabet som stærkt utilfredsstillende.

Sæsonen bød på mange store sportslige oplevelser, men også en misset kvalifikation til Santander Final4, den mindste marginal fra at nå Champions League-kvartfinalerne, samt nederlag i den afgørende kamp om bronzen.

Årsagerne til det ekstraordinært store underskud skal findes flere steder, men blandt andet Champions League, der ikke kunne spilles i Frederiksberg Hallerne og måtte flyttes til Brøndby Hallerne, bærer en tung del af udgiftsposterne.

Klubejer Kim Mikkelsen udtaler:
– I 2016 lavede vi en offensiv plan, der skulle give både sportslige og kommercielle resultater, og mens vi har opnået mange flotte sportslige resultater, må vi erkende, at vi de seneste 2 sæsoner ikke har set den vækst kommercielt, som vi drømte om. Samtidig har Danmark nu kun en plads i Champions League, hvilket gør satsningen om at nå Champions League hvert år umulig, hvilket andre hold i Ligaen også lider under, siger han og forsætter:
– Der er indført nødvendige tiltag både i den sportslige sektor og i administrationen, hvor vi har tilført ressourcer til at løfte klubben kommercielt, og vi ser nu fremad med forventninger om kraftigt faldende underskud de kommende år, og vi glæder os over, at vi er kvalificeret til Santander Final4 igen, er på HTH Ligaens andenplads her inden jul, og at vi er videre i det europæiske gruppespil.

København Håndbold præsenterede i foråret 2019 en ny 2023-strategi, og det er den, klubben nu forfølger.
– Mange af vores stamspillere har forlænget, og vi har en fantastisk gejst og energi i holdet, som består af både rutinerede topspillere og blomstrende talenter. Det giver håb for fremtidens København Håndbold og tro på den plan, vi i foråret præsenterede, som sportsligt kan simplificeres til, at vi vil være et top4 hold i dansk håndbold hvert år, og vi vil deltage i den europæiske turnering.