Banggaard forlader København Håndbold

Asisstenttræner Troels Banggaard har valgt at opsige sin stilling i København Håndbold, hvorfor han lige nu er i gang med de sidste uger med tigeren på brystet.

Gennem de seneste to sæsoner har Troels Banggaard dannet makkerpar med Claus Mogensen, og de to kronede samarbejdet med et dansk mesterskab i denne sæson, som blev den sidste.

– Det har været en rigtig svær beslutning, for det har været to helt fantastiske år i København Håndbold, hvor min familie og jeg er blevet taget rigtigt godt imod. Jeg forlader ikke København Håndbold, fordi jeg er træt af at være i klubben, det er jeg på ingen måde, for jeg kommer til at savne alle, hver og en, men fordi vi som familie ikke kan få logistikken til at gå op på en hensigtsmæssig måde for os, forklarer Troels Banggaard, der dog ikke vil slippe tilhørsforholdet til klubben.

– København Håndbold er så langt inde under huden på mig og min familie, og ikke mindst min datter, som kender Frederiksberg Hallen som sit andet hjem, så selv om jeg nu ikke længere skal stå nede ved banen, så kan i være helt sikre på, at jeg kommer til at stå et sted udenfor banen og heppe på tigrene, siger han og fortæller, at den nye arbejdsplads ikke er længere væk, end at han stadig vil kigge forbi til kaffe, da han tiltræder en stilling hos FC København.

København Håndbolds adm. direktør Janni Møller Thomsen beklager Banggaards afsked.
– For to somre siden fik vi nys om, at Troels var på vej til Hovedstaden, og heldigvis fik vi krogen i ham og hevet ham ind i tigerhulen. Det er nok ikke nogen overraskelse for nogen, at vi gerne havde set vores mestertrænerteam forsætte sammen, men vi har dyb respekt og forståelse for den beslutning, Troels og familien har truffet sammen. Troels har været engageret i vores ligahold, men også i vores ungdomshold og partnernetværk, samt fanskare og frivillige, og selv om vi alle har forståelse for hans beslutning, så kommer vi til at savne ham som kollega og menneske, siger hun og fortæller, at jagten på en ny assistent er gået ind.
– Claus og Troels var et unikt makkerpar, da de supplerer hinanden rigtigt godt, og de har været meget bevidste om hinandens styrker og svagheder. Den viden, vi nu har om, hvad der er et godt match til Claus, tager vi med ind i den kommende tids søgen efter den rigtige assistenttræner og kollega.

Troels Banggaard nåede i de to år i København Håndbold at nappe tre medaljer. To af sølv, samt en af guld.