Clara Thomsen er ude resten af sæsonen

Når vi i aften tager hul på Bambusa Kvindeligaen, bliver det desværre uden vores unge højre back, Clara Thomsen. 

Da vi i sidste uge spillede 1/8 finale mod Skanderborg Håndbold faldt Clara uheldigt og har nu fået den endelige dom. Scanningen vidste et overrevet korsbånd og dermed ender sæsonen før den overhovedet kom i gang.

Cheftræner  Claus Mogensen udtaler;
-” Vi er dybt ulykkelige over Thomsens skade, som sætter hendes flotte udvikling på pause. Det er forfærdeligt for hende og et stort tab for os, at vi nu skal undvære Thomsen i denne sæson.”

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en skade vi har alt for mange erfaringer med og derfor har vi sat hårdt ind på den skadesforbyggende træning.

-“Allerede efter coronapausen sidste sæson indførte vi helt faster rutiner, når det kommer til den skadesforbyggende træning og har fuldt alle de anbefalinger, der er at hente hos videnskaben, siger Claus og fortsætter;

-“Til trods for faste rutiner blev vi som bekendt ramt af flere korsbåndsskader og derfor tog vi en beslutning om at sætte os sammen med Jesper Bencke, skadeidrætsforsker og Danmarks førende når det kommer til korsbåndsskader, for at få en dybere forståelse for lige netop denne skade. I forlængelse af samarbejdet med Jesper Bencke, satte vi med det samme yderligere optimeringer i værk i den daglige træning.”

Samarbejdet med Jesper Bencke indebærer blandt andet deltagelse i et forskningsprojekt, som inkluderer laboratorietests af hver enkelt spiller. Det, at vi får laboratorieresultater på hver enkelt spiller giver os endnu mere information om, hvor den enkelte spiller befinder sig og samtidig giver det mulighed for at optimere træningen for hver enkelt på et højere niveau.

Claus afslutter; 
-“Det gør selvfølgelig endnu mere ondt, at vi på trods af samarbejdet med Jesper, endnu ikke er lykkedes med at bugt med skaderne. Dog er vi i fuld gang med testningen af spillerene, og tror på, at vi har gang i en vigtig proces, der fremadrettet reducerer risikoen til et minimum.”

Herudover har der i en længere periode været øget fokus på netop disse knæskader fra vores fysiske træner, Kasper Danborg, samt fra vores fysioterapeuter fra Connectfys.

Clara Thomsen forventer en lang og hård kamp, men vender stærkere tilbage.

-“Det er et virkelig hårdt slag for mig. Jeg havde glædet mig helt utroligt til min første fulde sæson i København Håndbold og til at spille foran tilskuerne i Frederiksberg Hallen. Jeg føler jeg har en masse at bidrage med på holdet, men nu vil jeg kæmpe en hård kamp for at komme endnu stærkere tilbage og bidrage med en masse god opbakning til pigerne på banen.”