foerstekamp

København Håndbold er hele Hovedstadsområdets håndboldhold. Gennem håndboldoplevelser og events på flere destinationer i København vil København Håndbold være et flagskib for at løfte håndbold som idræt. København Håndbold træner til dagligt i Frederiksberg Hallerne, hvor også tigrenes hjemmekampe spilles. Du kan se hele kampprogrammet og kampenes placering ved at klikke HER. Klubbens farver er sort og tigergylden. Hjemmebanedragten er sort, mens udebanedragten er orange og sort.

Vision

København Håndbold vil tiltrække, udvikle og fastholde danske talenter og profiler i København og omegn, og derigennem drive en virksomhed med økonomisk, menneskeligt og sportsligt overskud.

Mission

København Håndbold vil forbedre forholdene for alle håndboldpiger i København og omegn ved at skabe en stærk håndboldkultur med engagerede rollemodeller og herigennem bidrage til sundhedsfremme, aktivitet og trivsel.

ADMINISTRATION

Kim Mikkelsen

Adm. direktør

Janni Møller Thomsen

Kommerciel direktør

Line Bitsch Jensen

Nicklas Engslev Hansen

Key Account Manager

Karina Lauritzen

Strategisk salgschef

Historie

Håndbold er blevet spillet i København siden slutningen af 1890’erne, hvor det var en skolegårdsaktivitet. Selskabet København Håndbold A/S blev stiftet den 24. januar 2013, og selskabet overtog den 16. februar 2013 FIF’s licens til at spille håndbold i den danske kvindeliga. Du kan læse mere om FIF Håndbold ved at klikke her. København Håndbold spillede den første sæson i 2013/2014, hvor målsætningen var en slutspilsplads. Efter 22 kampe havde tigrene samlet 13 point, hvilket positionerede klubben på en niendeplads. Sæsonen bød på mange tætte opgør, og i særdeleshed vil de to kampe mod Nykøbing Falster, der blev vundet med et enkelt mål, blive husket af mange i klubben og ikke mindst også sejren over Team Tvis Holstebro på hjemmebane i Frederiksberg-Hallerne. Tilskuerrekorden i klubbens første sæson blev 1072 tilskuere, og tilskuergennemsnittet endte på 571. København Håndbold vandt den første kamp i pokalturneringen over Holbæk med 45-16, men trak i kvartfinalen de forsvarende mestre fra FCM Håndbold og tabte 20-24 efter en heroisk indsats.

kbhhaandbold-logo

Den første sæson bød også på deltagelse i EHF Cuppen, hvor København Håndbold slog ukrainske HC Karpaty og tyske Frisch Auf Göppingen i begge kampe. Kvartfinalerne blev endestationen, da København Håndbold løb ind i det stærke russiske mandskab fra Lada Togliatti.

I sæsonen 2014/2015 endte København Håndbold igen på en niendeplads i ligaen, hvor man fik hentet 15 point i de 22 kampe. Topscorer blev nytilkomne Anne Mette Hansen, som stod for imponerende 114 mål i hendes debutsæson for tigrene, hvor hun desuden blev kåret som årets spiller i klubben. På den samlede topscorerliste for ligaen endte hun på en 5. plads. I pokalturneringen slog klubben i 1/8-finalen BK Ydun med 35-22 i lokalopgøret på Frederiksberg, men de senere vindere fra FCM Håndbold blev igen endestationen i kvartfinalen, som blev tabt med 16-22 på hjemmebane i Frederiksberg-Hallerne, hvor tilskuergennemsnittet endte på 817 tilskuere for hele sæsonen.

Sæsonen 2015/2016 endte med klubbens hidtil bedste placering i ligaen, hvor man i de 22 kampe fik samlet 21 point sammen, og derved endte på en syvendeplads, som desværre lige akkurat ikke gav adgang til slutspillet. Det startede ellers ikke så godt, da holdet i de første syv kampe blot vandt én enkelt kamp, og tabte de resterende seks. Siden da blev spillet bedre, og undervejs blev det bl.a. til sejre over fem af de seks hold, som endte i slutspillet. Således blev både NFH, Randers HK, Team Tvis Holstebro, Viborg HK og de senere danmarksmestre fra Team Esbjerg alle besejret, og klubben endte på imponerende vis med at vinde de syv sidste hjemmekampe i træk. I gennemsnit overværede 1.069 tilskuere tigrenes hjemmekampe, og årets spiller blev Mia Rej, som også blev klubbens topscorer, da hun bankede 92 mål i kassen i løbet af sæsonen. I pokalturneringen vandt København Håndbold med 34-12 på udebane i 1/8-finalen mod CIF Aarhus, men for tredje sæson i træk ventede FCM Håndbold i kvartfinalen, og desværre kunne midtjyderne igen trække sig sejrrigt ud af dette opgør, denne gang med cifrene 17-27. Ligesom året forinden endte FCM Håndbold også med at vinde pokalturneringen.

København Håndbold skal på sigt være et tophold i den danske kvindeliga med ambitioner om også at lave resultater i europæisk håndbold, og til sæsonen 2016/2017 er den nye cheftræner Claus Mogensen klar til at lede København Håndbold til flere flotte præstationer på håndboldbanen.

Hos København Håndbold har vi et stærkt og engageret korps af frivillige, der løser en lang række forskelligartede opgaver. Læs mere om, hvordan du kan blive en del af tigerfamilien.

BESTYRELSEN

Kim Mikkelsen

Brian Mollerup

Per Wildbork-Hansen

Christina Nimand Hansen

Ole Gorm Larsen (FIF Repræsentant)

København Håndbold spiller som udgangspunkt alle hjemmekampene i Frederiksberg Hallen, og du kan spare penge ved at købe din billet online forud for kampen.

SAMARBEJDSKLUBBER

København Håndbold har en mission om at forbedre forholdene for alle håndboldpiger i København og omegn ved at skabe

Vi ønsker stærke relationer til vores samarbejdsklubber, som du kan se herunder.

fif-haandbold
Basic CMYK
amagerSK

INTERNATIONALE SAMARBEJDSKLUBBER

København Håndbold ønsker en stærk relation til vores internationale samarbejdspartnere, og i sommeren 2015 blev den første officielle venskabsklub udnævnt, hvilket er norske Storhamar IL, og i 2016 kom hollandske Sercodak Dalfsen til som samarbejdsklub.

dalfsen_300x300
Storhamar logo web